Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin συνεχίζει να αψηφά τις τάσεις πριν από το Halving

tags :
Το Bitcoin συνεχίζει να αψηφά τις τάσεις πριν από το Halving
Μετά από μια υποτονική περίοδο για το Bitcoin, η τιμή του φαίνεται και πάλι να αυξάνεται, αφού κατάφερε να ξεπεράσει και πάλι τις 70.000 δολ.

Καθώς το Bitcoin πλησιάζει στο επόμενο Halving, φαίνεται να αψηφά τις ιστορικές τάσεις για ακόμα μια φορά, σηματοδοτώντας ενδεχομένως την έναρξη ενός ακόμη bull run. Παρά τις ημέρες σταθεροποίησης, οι πρόσφατες μετρήσεις και οι δείκτες υποδηλώνουν την πιθανότητα μιας σημαντικής ανοδικής κίνησης στην τιμή του BTC.

Αγορά Dogecoin20

Η ανοδική τάση στην τιμή του BTC επιστρέφει

Μετά από μια υποτονική περίοδο για το Bitcoin, η τιμή του φαίνεται και πάλι να αυξάνεται, αφού κατάφερε να ξεπεράσει και πάλι τις 70 χιλιάδες. Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή η τιμή του BTC ανέρχεται στις 71.232 δολάρια με το κλίμα να είναι αρκετά θετικό.
Μάλιστα, η πρόσφατη άνοδος της τιμής του Bitcoin κατά περίπου 2,4% έχει αναζωπυρώσει τις προσδοκίες των επενδυτών, με την πιθανότητα το Bitcoin να επιστρέψει στο προηγούμενο ιστορικό υψηλό (ATH) των 73 χιλ. δολαρίων πολύ σύντομα.

Εικασίες για ένα νέο ATH

Ο δημοφιλής αναλυτής κρυπτογράφησης Mags έχει προτείνει ότι το πρώτο μισό του ανοδικού ράλι του Bitcoin μπορεί να έχει ολοκληρωθεί, υπονοώντας την έναρξη μιας πιθανής δεύτερης φάσης. Εάν είναι ακριβής, αυτή η πρόβλεψη θα μπορούσε να δει το Bitcoin να φτάνει σε ένα νέο ATH γύρω στις 350 χιλιάδες δολάρια, πριν από το επερχόμενο μισό του.

Για να αξιολογήσει τη σκοπιμότητα αυτών των προβλέψεων, η AMBCrypto ανέλυσε διάφορες μετρήσεις που σχετίζονται με το Bitcoin. Τα δεδομένα από την CryptoQuant υποδεικνύουν μείωση του συναλλαγματικού αποθέματος του Bitcoin, γεγονός που σηματοδοτεί αυξημένες αγοραστικές πιέσεις. Επιπλέον, ο δείκτης Binary CDD υποδηλώνει ότι οι κινήσεις των μακροπρόθεσμων κατόχων ήταν χαμηλότερες από τον μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Μάλιστα, οι θετικές αυτές προβλέψεις τιμής του Bitcoin έθεταν ως προϋπόθεση τη σύντομη άνοδο πάνω από τις 71 χιλιάδες, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε σήμερα.

Το επερχόμενο Bitcoin Halving

Οι εξελίξεις αυτές συμπίπτουν με το επερχόμενο halving του Bitcoin, το οποίο αναμένεται να συμβεί σε περίπου 12 ημέρες. Ο μηχανισμός halving, ο οποίος μειώνει σταδιακά τη διαθέσιμη προσφορά Bitcoin, αναμένεται να έχει αντίκτυπο ~6% κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Παρά το επικείμενο αυτό γεγονός, το hashrate του Bitcoin παραμένει σχετικά υψηλό, αντανακλώντας τη σταθερότητα στον τομέα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, με το τρέχον hashrate να βρίσκεται στα 656,61 EH/s.
Καθώς λοιπόν το Bitcoin διανύει μια περίοδο αυξημένης μεταβλητότητας και προσδοκίας, το κρυπτονόμισμα συνεχίζει να αψηφά τις συμβατικές τάσεις της αγοράς. Ενώ οι ανοδικοί δείκτες υποδηλώνουν τη δυνατότητα για ένα νέο ATH, η αγορά εξακολουθεί να υπόκειται σε διακυμάνσεις που επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, αναδεικνύοντας την εγγενή απρόβλεπτη φύση των αγορών κρυπτονομισμάτων.

Νέα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα προσελκύουν τους επενδυτές

Ωστόσο, το Bitcoin δεν είναι το μόνο που παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον, αφού τις τελευταίες ημέρες η αγορά παρατηρεί μια σημαντική αύξηση στη ζήτηση νέων κρυπτονομισμάτων. Ειδικότερα, αναλύοντας τις αγοραστικές τάσεις και τα κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται πως δύο νέα κρυπτονομίσματα προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον από μέρους των επενδυτών.

Dogecoin20

Το πρώτο κρυπτονόμισμα που φαίνεται να προσελκύει μεγάλη ροή επενδύσεων κατά τη φάση της προπώλησης, είναι το Dogecoin20. Ένα meme coin εμπνευσμένο από το DOGE, το οποίο ωστόσο επεκτείνει τη λειτουργία του παρέχοντας τη δυνατότητα πονταρίσματος (staking).
Συγκεκριμένα, οι επενδυτές που θα αγοράσουν κρυπτονομίσματα $DOGE20, έχουν τη δυνατότητα να τα ποντάρουν για παθητικές ανταμοιβές. Αυτός λοιπόν ο συνδυασμός meme και χρησιμότητας, έχε οδηγήσει στη συγκέντρωση πάνω από 10 εκατομμυρίων δολαρίων στην προπώληση.

Αγορά Dogecoin20

Bitcoin Minetrix

Το Bitcoin Minetrix (BTCMTX) είναι ένα καινοτόμο κρυπτονόμισμα το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα παθητικού εισοδήματος μέσω της εξόρυξης. Η προπώλησή του είναι ενεργή εδώ και μερικούς μήνες, ωστόσο με τις τρέχουσες εξελίξεις στην τιμή του Bitcoin, το ενδιαφέρον φαίνεται και πάλι να αυξάνεται.
Χάρη στην καινοτόμο πλατφόρμα stake-to-mine που λανσάρει, οι χρήστες μπορούν να ασχοληθούν εύκολα και γρήγορα με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ποντάρουν τα BTCMTX token που θα αγοράσουν μέσω της προπώλησης. Μάλιστα, το έργο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σχεδόν 13 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που προμηνύει μια ιδιαίτερα θετική πορεία στο μέλλον.

Αγορά Bitcoin Minetrix

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης