Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Blackrock: Επενδύει στο Bitcoin ως σωσίβιο για τον καταστροφικό πληθωρισμό και το ασθενές δολάριο

Blackrock: Επενδύει στο Bitcoin ως σωσίβιο για τον καταστροφικό πληθωρισμό και το ασθενές δολάριο
Η επενδυτική στρατηγική και το halving στο κρυπτονόμισμα
Mε την ομάδα των BRICS να σχεδιάζει μια παγκόσμια νομισματική επανάσταση με την υποχώρηση του δολαρίου ως κορυφαίου αποθεματικού νομίσματος, η Blackrock επέλεξε πρόσφατα να χρησιμοποιήσει το Bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού εν μέσω ανησυχιών για το δολάριο και τη δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ.
Πράγματι, το Bloomberg σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έλαβε εκ των προτέρων ειδοποίηση από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS) σχετικά με τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Μάρτιο τα οποία έδειχναν ότι δεν αποκλιμακώνονται οι πιέσεις στις τιμές.
Eπιπλέον, η BlackRock επέλεξε να χρησιμοποιήσει το ψηφιακό στοιχείο ως αντιστάθμισμα έναντι των πληθωριστικών πιέσεων και της άσχημης δημοσιονομικής κατάστασης των ΗΠΑ.
Αυτή είναι μια σημαντική σειρά γεγονότων που διασφαλίζει πώς αντιλαμβάνεται η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αξίας 9 και πλέον τρισεκατομμυρίων δολαρίων το κρυπτονόμισμα σε σχέση την πορεία του δολαρίου και την πιθανή αρνητική του απόκριση στα μεγέθη του πληθωρισμού.
Τον τελευταίο χρόνο, ο παγκόσμιος χρηματοοικονομικός τομέας έχει δει μια αρκετά ενδιαφέρουσα αλλαγή.
Αν και η θέση του δολαρίου στην κορυφή των παγκόσμιων νομισμάτων είναι ασφαλής, έχουν γίνει αξιοσημείωτες προσπάθειες διαφοροποίησης εκ μέρους αναπτυσσόμενων κρατών – και όχι μόνο – των συναλλαγματικών του αποθεμάτων – κυρίως μετά τις κυρώσεις στη ρωσική οικονομία και της χρήση του δολαρίου ως γεωπολιτικού όπλου εκ μέρους των ΗΠΑ .
Επιπλέον, διάφορες Κεντρικές Τράπεζες προσπάθησαν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την επικείμενη αποτυχία της νομισματικής πολιτικής της Fed, ενώ «αγκαλιάζουν» τεχνολογικές ευκαιρίες σε ψηφιοποιημένες πλατφόρμες.
Επιπλέον, καθώς οι BRICS οδήγησαν πολλές από αυτές τις προσπάθειες, η BlackRock ήταν η πιο πρόσφατη εξέχουσα εταιρεία που χρησιμοποίησε το Bitcoin ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, καθώς το δολάριο αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντικές διακυμάνσεις.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων προειδοποιήθηκε για αυξανόμενα δεδομένα πληθωρισμού, και κατόπιν υιοθέτησε την ανοδική της στάση στα κρυπτονομίσματα.
Αυτό συμπίπτει με την θέση του CEO της BlackRock για το περιουσιακό στοιχείο μακροπρόθεσμα.
Μιλώντας στο Fox News, ο Fink είπε ότι ήταν «έχει ανοδική πρόβλεψη για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Bitcoin».
Επιπλέον, επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που κάνει αυτού του είδους την πρόβλεψη.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-04-20_161009.png
Το αίτημα για το Spot Bitcoin ETF

Ωστόσο, η δραστηριότητα της BlackRock δημιουργεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα κατάσταση.
Παρουσιάζει μια εξαιρετικά σημαντική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που αναζητά ένα καταφύγιο στα κρυπτονομίσματα.

Επιπλέον, συμπίπτει με τις διεθνείς εργασίες για την ενίσχυση των Ψηφιακών Νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) και παρόμοιων έργων.
Επιπλέον, ο χρυσός έχει δει την αξία του να εκτοξεύεται στα ύψη λόγω σε μεγάλο βαθμό της ζήτησης της Κεντρικής Τράπεζας. Αν και το USD έχει αποδείξει τη δύναμή του, αρχίζει να αναπτύσσει βιώσιμους ανταγωνιστές. Τα επόμενα χρόνια, αυτή η εστίαση στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και παρόμοια καταστήματα αξίας θα μπορούσε να δημιουργήσει μια πολύ διαφορετική συζήτηση.
Σε μια ανάρτηση ιστολογίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Jay Jacobs, επικεφαλής της ομάδας για ρα ETF της BlackRock, είπε: «Σε ιστορικά στοιχεία, η απόδοση του Bitcoin ήταν θετική και αυτό οδηγεί σε επενδυτική τοποθέτηση μετά το Halving» , αλλά επίσης ότι "κάθε Halving έχει μικρότερο αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα παραγωγή των Bitcoin
Με περίπου το 94% του συνόλου του Bitcoin να έχει ήδη εξορυχτεί, η μελλοντική έκδοση αντιπροσωπεύει ένα μικρό κλάσμα της τρέχουσας προσφοράς, μειώνοντας δυνητικά τις ιστορικές επιδράσεις από προηγούμενα halving, επομένως ένα μέγεθος δείγματος μόλις τριών προηγούμενων halving καθιστά δύσκολo να υιοθετήσουμε απρόβληματιστα το αφήγημα που έχει δημιουργηθεί».
Η ανάρτηση ιστολογίου περιέγραψε τι συνεπάγεται το halving και τις ιστορικές επιπτώσεις, καλώντας τελικά τους επενδυτές να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στο IBIT ETF και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν.
Η Coinbase κυκλοφόρησε επίσης μια διαφημιστική καμπάνια. Η διαφήμιση δείχνει πόσες πίτσες μπορούν να αγοραστούν με ένα Bitcoin, ξεκινώντας με μία το 2012 και καταλήγοντας σε ένα σωρό πίτσες το 2024.
Η διαφήμιση αναφέρει ότι «περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, η μελλοντική προσφορά Bitcoin μειώνεται. Έτσι ιστορικά, παίρνεις περισσότερα, όχι λιγότερα».
Η διαφήμιση έχει μια ενδιαφέρουσα άποψη για την οπτική αναπαράσταση των αυξήσεων των τιμών του Bitcoin, δηλώνοντας τελικά ότι «το Bitcoin μετακινεί το χρήμα προς το μέλλον ».
Το halving είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό γεγονός για το Bitcoin.
Αυτό φάνηκε μέσω των μεγάλων εταιρειών που έκαναν τεράστιες επενδύσεις.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-04-20_161329.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης