Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Musk, Buffett, Goldman και Blackrock: Έξοδο κινδύνου από τη σάπια οικονομία των ΗΠΑ και το δολάριο ζητούν οι επενδυτές – Στροφή στο Bitcoin

Musk, Buffett, Goldman και Blackrock: Έξοδο κινδύνου από τη σάπια οικονομία των ΗΠΑ και το δολάριο  ζητούν οι επενδυτές – Στροφή στο Bitcoin
Τοξική για τους επενδυτές αποδεικνύεται η οικονομία των ΗΠΑ και το δολάριο
Η κακή δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ και το πολιτικό ρίσκο για την ηγεμονία της που προκαλούν οι γεωπολιτικές αναταράξεις οδηγούν ολοένα και περισσότερους επενδυτές να αναζητούν ένα... σωσίβιο εκτός δολαρίου.
Χαρακτηριστικά ο Elon Musk έκανε μια άλλη ανάρτηση που έγινε viral στην πλατφόρμα του, το X, με τη οποία γελοιοποιεί τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.
Χρησιμοποιώντας ένα στιγμιότυπο από τη σελίδα κανόνων του παιχνιδιού Monopoly, σχετικά με το πώς «η τράπεζα δεν χρεοκοπεί ποτέ», καθώς ο «τραπεζίτης μπορεί επίσης να εκδώσει «νέα» χρήματα», ο Musk το αναδημοσίευσε με την πρόσθετη λεζάντα «πως λειτουργεί η Federal Reserve».
Αναφερόμενος στο φαινομενικά απεριόριστο ποσό χρημάτων που μπορεί να προσθέσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα στην κυκλοφορία χρήματος,
ο Musk προστέθηκε στη χορεία όσον ανησυχούν για το υπερβολικό χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα της αμερικανικής οικονομίας.

Ακόμα και επικεφαλής της Berkshire Hathaway Warren Buffett σχολίασε πρόσφατα την κατάσταση της Federal Reserve, λέγοντας: «Ο Jerome Powell δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος άνθρωπος, αλλά ένας πολύ σοφός άνθρωπος.
Αλλά δεν ελέγχει τη δημοσιονομική πολιτική.
Κάθε τόσο, στέλνει μια συγκαλυμμένη έκκληση (για δημοσιονομική πειθαρχία), λέγοντας παρακαλώ δώστε προσοχή σε αυτό το ζήτημα».
Το αν η επόμενη κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον θα τον ακούσει επιτέλους και θα καταβάλει προσπάθειες για να περιορίσει τις εκτός ελέγχου δημοσιονομικές δαπάνες μένει να φανεί, αλλά η Goldman σε πρόσφατο σημείωμά της παρατηρεί ότι «ο πρόεδρος Biden και ο πρώην πρόεδρος Trump προτείνουν ουσιαστικά διαφορετικές δημοσιονομικές ατζέντες, αλλά και οι δύο αντιμετωπίζουν τους ίδιους δημοσιονομικούς περιορισμούς: υπάρχει το μικρότερο περιθώριο δημοσιονομικής επέκτασης που είχε ποτέ πρόεδρος στην αρχή της θητείας του».
Με το εθνικό χρέος των ΗΠΑ να ξεπερνά τώρα τα 34,7 τρισεκατομμύρια δολάρια και να ανέρχεται σε πάνω από 266.000 δολάρια ανά φορολογούμενο, αξίζει να αμφισβητηθεί πόσο υψηλότερα μπορεί να ανέβει προτού οι αγορές εγείρουν προβλήματα όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ

Η επιλογή του Bitcoin

Μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που δεν έχει απεριόριστη προσφορά είναι το bitcoin, το οποίο υπονοήθηκε ως λύση σε μια από τις πιο δημοφιλείς απαντήσεις στην ανάρτηση του Elon Musk από τον λογαριασμό WatcherGuru, ο οποίος δημοσίευσε «εάν υπήρχε μόνο ένα αποκεντρωμένο νόμισμα που δεν ελέγχεται από κανένα άτομο ή κυβέρνηση».
Ακόμα κι αν οι επενδυτές δεν θέλουν να αγοράσουν απευθείας κρυπτονομίσματα, μπορούν τώρα να αποφασίσουν να αγοράσουν bitcoin μέσω ενός spot ETF, όπως το iShares Bitcoin Trust (IBIT), το οποίο έχει δει ένα δυνατό ξεκίνημα του έτους, ήδη αυξημένο κατά περίπου 30% .

Το παράδειγμα της Blackrock

Η Blackrock επέλεξε τον Απρίλιο να χρησιμοποιήσει το Bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού εν μέσω ανησυχιών για το δολάριο και τη δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ.
Πράγματι, το Bloomberg σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έλαβε εκ των προτέρων ειδοποίηση από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS) σχετικά με τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Μάρτιο τα οποία έδειχναν ότι δεν αποκλιμακώνονται οι πιέσεις στις τιμές.
Eπιπλέον, η BlackRock επέλεξε να χρησιμοποιήσει το ψηφιακό στοιχείο ως αντιστάθμισμα έναντι των πληθωριστικών πιέσεων και της άσχημης δημοσιονομικής κατάστασης των ΗΠΑ.
Αυτή είναι μια σημαντική σειρά γεγονότων που διασφαλίζει πώς αντιλαμβάνεται η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αξίας 9 και πλέον τρισεκατομμυρίων δολαρίων το κρυπτονόμισμα σε σχέση την πορεία του δολαρίου και την πιθανή αρνητική του απόκριση στα μεγέθη του πληθωρισμού.
Τον τελευταίο χρόνο, ο παγκόσμιος χρηματοοικονομικός τομέας έχει δει μια αρκετά ενδιαφέρουσα αλλαγή.
Αν και η θέση του δολαρίου στην κορυφή των παγκόσμιων νομισμάτων είναι ασφαλής, έχουν γίνει αξιοσημείωτες προσπάθειες διαφοροποίησης εκ μέρους αναπτυσσόμενων κρατών – και όχι μόνο – των συναλλαγματικών του αποθεμάτων – κυρίως μετά τις κυρώσεις στη ρωσική οικονομία και της χρήση του δολαρίου ως γεωπολιτικού όπλου εκ μέρους των ΗΠΑ .
Επιπλέον, διάφορες Κεντρικές Τράπεζες προσπάθησαν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την επικείμενη αποτυχία της νομισματικής πολιτικής της Fed, ενώ «αγκαλιάζουν» τεχνολογικές ευκαιρίες σε ψηφιοποιημένες πλατφόρμες.
Επιπλέον, καθώς οι BRICS οδήγησαν πολλές από αυτές τις προσπάθειες, η BlackRock ήταν η πιο πρόσφατη εξέχουσα εταιρεία που χρησιμοποίησε το Bitcoin ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, καθώς το δολάριο αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντικές διακυμάνσεις.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων προειδοποιήθηκε για αυξανόμενα δεδομένα πληθωρισμού, και κατόπιν υιοθέτησε την ανοδική της στάση στα κρυπτονομίσματα.
Αυτό συμπίπτει με την θέση του CEO της BlackRock για το περιουσιακό στοιχείο μακροπρόθεσμα.
Μιλώντας στο Fox News, ο Fink είπε ότι ήταν «έχει ανοδική πρόβλεψη για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Bitcoin».
Επιπλέον, επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που κάνει αυτού του είδους την πρόβλεψη.

Το αίτημα για το Spot Bitcoin ETF

Ωστόσο, η δραστηριότητα της BlackRock δημιουργεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα κατάσταση.
Παρουσιάζει μια εξαιρετικά σημαντική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που αναζητά ένα καταφύγιο στα κρυπτονομίσματα.
Επιπλέον, συμπίπτει με τις διεθνείς εργασίες για την ενίσχυση των Ψηφιακών Νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) και παρόμοιων projects.
Επιπλέον, ο χρυσός έχει δει την αξία του να εκτοξεύεται στα ύψη λόγω σε μεγάλο βαθμό της ζήτησης της Κεντρικής Τράπεζας. Αν και το USD έχει αποδείξει τη δύναμή του, αρχίζει να αναπτύσσει βιώσιμους ανταγωνιστές. Τα επόμενα χρόνια, αυτή η εστίαση στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και παρόμοια καταστήματα αξίας θα μπορούσε να δημιουργήσει μια πολύ διαφορετική συζήτηση.
Σε μια ανάρτηση ιστολογίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Jay Jacobs, επικεφαλής της ομάδας για ρα ETF της BlackRock, είπε: «Σε ιστορικά στοιχεία, η απόδοση του Bitcoin ήταν θετική και αυτό οδηγεί σε επενδυτική τοποθέτηση μετά το Halving» , αλλά επίσης ότι "κάθε Halving έχει μικρότερο αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα παραγωγής των Bitcoin.

Με περίπου το 94% του συνόλου του Bitcoin να έχει ήδη εξορυχτεί, η μελλοντική έκδοση αντιπροσωπεύει ένα μικρό κλάσμα της τρέχουσας προσφοράς, μειώνοντας δυνητικά τις ιστορικές επιδράσεις από προηγούμενα halving, επομένως ένα μέγεθος δείγματος μόλις τριών προηγούμενων halving καθιστά δύσκολo να υιοθετήσουμε απρόβληματιστα το αφήγημα που έχει δημιουργηθεί».
Η ανάρτηση ιστολογίου περιέγραψε τι συνεπάγεται το halving και τις ιστορικές επιπτώσεις, καλώντας τελικά τους επενδυτές να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στο IBIT ETF και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν.
Η Coinbase κυκλοφόρησε επίσης μια διαφημιστική καμπάνια. Η διαφήμιση δείχνει πόσες πίτσες μπορούν να αγοραστούν με ένα Bitcoin, ξεκινώντας με μία το 2012 και καταλήγοντας σε ένα σωρό πίτσες το 2024.
Η διαφήμιση αναφέρει ότι «περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, η μελλοντική προσφορά Bitcoin μειώνεται. Έτσι ιστορικά, παίρνεις περισσότερα, όχι λιγότερα».
Η διαφήμιση έχει μια ενδιαφέρουσα άποψη για την οπτική αναπαράσταση των αυξήσεων των τιμών του Bitcoin, δηλώνοντας τελικά ότι «το Bitcoin μετακινεί το χρήμα προς το μέλλον ».
Το halving είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό γεγονός για το Bitcoin.
Αυτό φάνηκε μέσω των μεγάλων εταιρειών που έκαναν τεράστιες επενδύσεις.


Συμπέρασμα: Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να… κατέβουν από το πλοίο της οικονομίας των ΗΠΑ προβλέποντας τις καταιγιστικές εξελίξεις από μια ανεξέλεγκτη κρίση και επιθυμούν ως σωσίβιο το κρυπτονόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης