Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reichenbach (Task Force) - Η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και την τόνωση των επενδύσεων

Reichenbach (Task Force) - Η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και την τόνωση των επενδύσεων
Η επιδίωξη της ανάπτυξης αποτελεί βασική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης
Την ανάγκη να συνεχιστεί η συντονισμένη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης με την Ομάδα Δράσης (Task Force) της Κομισιόν, τόνισαν από κοινού ο νέος υπουργός Ν. Δένδιας όσο και ο επικεφαλής της Ομάδας H. Reichenbach.
Βασική προτεραιότητα και των δύο πλευρών, όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Reichenbach, είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και η δημιουργία καλύτερου περιβάλλοντος για επενδύσεις.
«Η επιδίωξη της ανάπτυξης αποτελεί βασική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Για αυτό θα πρέπει να συμβάλλουμε, έτσι ώστε να συνεισφέρουμε κι εμείς στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και δεύτερο να διευκολύνουμε, να καταστήσουμε πιο ευχερείς τις επενδύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Task Force αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν σε αυτό το σκηνικό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντάς τον «ζωτικής σημασίας», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η συνεργασία που έχει δημιουργηθεί θα συνεχιστεί, ώστε η νέα δυναμική που θα δημιουργηθεί να είναι επωφελής και για αυτές.
Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι η σημερινή αναγνωριστική συνάντηση αφορούσε το πώς με τα διάφορα μέσα που υπάρχουν και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί, θα μεταφερθούν πόροι στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.
Επεσήμανε επίσης, ότι στόχος των δύο πλευρών είναι να δημιουργηθεί φιλικότερο κλίμα στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, με στόχο να βγει η χώρα από την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης