Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανοίγουν τα καταστήματα του ΟΠΑΠ ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα Χιονοδρομικά Κέντρα

Ανοίγουν τα καταστήματα του ΟΠΑΠ ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα Χιονοδρομικά Κέντρα
Επιστρέφουν στην κανονικότητα εκτός απροόπτου τα καταστήματα του ΟΠΑΠ από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

Επιστρέφουν στην κανονικότητα εκτός απροόπτου τα καταστήματα του ΟΠΑΠ από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα Αξιόπιστη πηγή λέει ότι τα καταστήματα του ΟΠΑΠ μπορούν να λειτουργήσουν με αυστηρούς περιορισμούς σε ότι αφορά την παραμονή των πελατών μέσα στο κατάστημα.
Αναμένεται για κάθε 25 τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου να εισέρχεται ένας πελάτης και να αυξάνεται ο αριθμός ανάλογα με τ.μ.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί σήμερα από την αρμόδια Επιτροπή των Επιστημόνων, η οποία θα λάβει σοβαρά και το περιεχόμενο της εισήγησης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που συνηγορεί να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα του ΟΠΑΠ με την τήρηση αυστηρών κανόνων.

Δεν ανοίγουν τα χιονοδρομικά

Αντίθετα ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να ανάψει το «πράσινο φως» για τα Χιονοδρομικά Κέντρα τα οποία για τη λειτουργία τους απαιτείται η μετακίνηση από ένα νομό στον άλλο.
Οι επιδημιολόγοι εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί καθώς η λειτουργία των Χιονοδρομικών Κέντρων προϋποθέτει και το άνοιγμα των sale τα οποία από τη φύση τους θα δημιουργήσουν συνωστισμό από την προσέλευση των ενδιαφερόμενων.
Πάντως οι αρμόδιοι ξεπέρασαν το σκόπελο των sale με την προοπτική να τα διατηρήσουν κλειστά αλλά δεν θέλουν να αναλάβουν το ρίσκο των μετακινήσεων εκτός νομού.
Όλα δείχνουν ότι η απόφαση για τα Χιονοδρομικά Κέντρα θα εξεταστεί εκ νέου προς τα τέλη του μήνα περιμένοντας να αξιολογήσουν και τα επιδημιολογικά φορτία από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης