Τελευταία Νέα
Οικονομία

Και καλάθι … καλλυντικών ευρείας χρήσης από τον Άδωνι Γεωργιάδη - Καλοδεχούμενο λέει η Βιομηχανία...

Και καλάθι … καλλυντικών ευρείας χρήσης από τον Άδωνι Γεωργιάδη - Καλοδεχούμενο λέει η Βιομηχανία...
Το καλάθι θα πρέπει να περιλαμβάνει αφρόλουτρα , σαπούνια, υγρά σαπούνια, οδοντόβουρτσες , κρέμες καθορισμών δοντιών, νήματα καθαρισμού και όλα τα καλλυντικά που χρειάζεται ένα σπίτι
Σχετικά Άρθρα
Η στροφή προς τις ανάγκες του καταναλωτή παγιώνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη να «εγκαινιάζει» μια νέα πολιτική προσέγγισης με τα εκατομμύρια των καταναλωτών καθώς πρόκειται για το «αφεντικό» της αγοράς αφού αυτός αποφασίζει που θα δώσει τα χρήματά του.
Μετά την ευρεία αποδοχή που είχε το καλάθι του νοικοκυριού, το καλάθι του Αϊ Βασίλη καθώς συμμετέχουν πλέον 40 επιχειρήσεις προσφέροντας περίπου 2000 προϊόντα της κατηγορίας, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζει και το καλάθι των καλλυντικών.
Το BN μίλησε με εκπροσώπους της βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν έχουν κάποια πληροφόρηση.
Η αντίδρασή τους ήταν δικαιολογημένη αφού η συγκεκριμένη πρόταση είναι στο στάδιο του σχεδιασμού.

Πάντως οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας χωρίς να γνωρίζουν κάτι περισσότερο, διατύπωσαν θετικές γνώμες στην προοπτική σύστασης αντίστοιχης φιλοσοφίας με αυτή του καλαθιού του νοικοκυριού, δήλωσαν με προθυμία ότι θα συμμετάσχουν όταν εφαρμοστεί.
Τα ίδια στελέχη θεωρούν ότι το καλάθι θα πρέπει να περιλαμβάνει αφρόλουτρα , σαπούνια, υγρά σαπούνια, οδοντόβουρτσες , κρέμες καθορισμών δοντιών, νήματα καθαρισμού και όλα τα καλλυντικά που χρειάζεται ένα σπίτι.
Το καλάθι μπορεί να περιλαμβάνει βαμβάκι κρέμες προσώπου, βαφή μαλλιών. Επίσης αναμένεται να συμπεριληφθούν κάποια προϊόντα τα οποία απευθύνονται κυρίως στις γυναίκες.
Την ίδια στιγμή το καλάθι του νοικοκυριού τρέχει για 9η εβδομάδα στο 98% των προϊόντων οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Όσον αφορά στην πρωτοβουλία για το «Καλάθι του Αϊ Βασίλη», από Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου μετέχουν 40 αλυσίδες με 1.991 παιχνίδια από 32 αλυσίδες με 1.560 παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 14 Δεκεμβρίου. Οι τιμές στα παιχνίδια που προσφέρονται με έκπτωση παραμένουν αμετάβλητες.
Αναλυτικά, από το σύνολο 850 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα: -στα 47, υπήρξε μείωσης των τιμών σε ποσοστό 6%, , στα 782, ποσοστό 92%, η τιμή παρέμεινε σταθερή -και μόλις σε 21, ποσοστό 2%, η τιμή αυξήθηκε.
Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» είναι μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -2,23% στην αλυσίδα LIDL.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης