Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Παράθυρο» από Χατζηδάκη για πρόσθετη παρέμβαση στην «προσωπική διαφορά»... αν καταστεί δυνατή

«Παράθυρο» από Χατζηδάκη για πρόσθετη παρέμβαση στην «προσωπική διαφορά»... αν καταστεί δυνατή
Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως η πίεση από την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό θα δικαιολογούσε μια τέτοια παρέμβαση
Σχετικά Άρθρα
Πιθανή νέα παρέμβαση για την προσωπική διαφορά στις συντάξεις στο τέλος Φεβρουαρίου προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.
«Η κυβέρνηση -πάντοτε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων- θα εξετάσει πρόσθετη παρέμβαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή αδικιών, όπως αυτό των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά, οι οποίοι δεν καλύπτονται επαρκώς από τις τελευταίες αυξήσεις των συντάξεων. Η πίεση, άλλωστε, που δημιουργεί η διεθνής ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός, θα δικαιολογούσε απόλυτα μια τέτοια παρέμβαση, αν αυτή καταστεί δυνατή, με βάση τα δημοσιονομικά περιθώρια» επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι «η προσωπική διαφορά θεσμοθετήθηκε, μετά από συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την τρόικα το 2016 με τον νόμο Κατρούγκαλου. Στη συνέχεια, ο νόμος Βρούτση διόρθωσε σε μεγάλη κλίμακα αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας και του Προγράμματος Σταθερότητας, όπως εγκρίνεται από την ΕΕ». Ωστόσο, «τώρα, που ξεπαγώνουν οι συντάξεις, το ξεπάγωμα αυτό αφορά καταρχήν όλους τους συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά είτε βλέπουν πραγματικές αυξήσεις είτε απλώς "ροκανίζουν" την προσωπική τους διαφορά, για να βρεθούν σε ευμενέστερη θέση στους επόμενους γύρους αυξήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης