Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Θα δημιουργηθεί τον Φεβρουάριο δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετα μέτρα στήριξης

Σταϊκούρας: Θα δημιουργηθεί τον Φεβρουάριο δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετα μέτρα στήριξης
"Υλοποιούμε τα μέτρα που είχαμε ανακοινώσει και προσπαθούμε να βρούμε δημοσιονομικό χώρο για πρόσθετες παρεμβάσεις", δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα
«Εκτιμούμε ότι επιπλέον (δημοσιονομικός) χώρος θα δημιουργηθεί τον Φεβρουάριο» για πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών, δήλωσε υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, σημείωσε πως τελικά το 2022 φαίνεται ότι τα φορολογικά έσοδα πήγαν ακόμη καλύτερα από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού και ότι η τιμή του φυσικού αερίου θα κινηθεί, αν και υπάρχουν υψηλές αβεβαιότητες, σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι προέβλεπε ο προϋπολογισμός.
«Τούτων δοθέντων, εκτιμούμε ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος, που όμως θα πρέπει να είναι ασφαλής. Όταν θα το ξέρουμε θα γίνουν εισηγήσεις στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα θέσει τις προτεραιότητες. Θέλει σύνεση και υπευθυνότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στα όσα έχουν έχει γίνει μέχρι τώρα από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν δοθεί 2,5 δισ. ευρώ.
«Αυξήθηκαν σημαντικά οι συντάξεις, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης, άρα οι δημόσιοι υπάλληλοι είδαν για πρώτη φορά αύξηση του μισθού τους», σημείωσε μεταξύ άλλων.
«Πού βρισκόμαστε τώρα; Υλοποιούμε τα μέτρα που είχαμε ανακοινώσει και προσπαθούμε να βρούμε δημοσιονομικό χώρο για πρόσθετες παρεμβάσεις», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης