Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αναγνωστόπουλος: Την Πέμπτη 16/2 οι ανακοινώσεις για επέκταση του «καλαθιού» - Από 22/2 το Σαρακοστιανό

Αναγνωστόπουλος: Την Πέμπτη 16/2 οι ανακοινώσεις για επέκταση του «καλαθιού» - Από  22/2 το Σαρακοστιανό
Τις τελευταίες εβδομάδες στο «καλάθι του νοικοκυριού» υπάρχει σημαντική προσθήκη προϊόντων επώνυμης ετικέτας, ανέφερε ο Σ. Αναγνωστόπουλος
Σχετικά Άρθρα
«Η εφαρμογή του «καλαθιού» της Σαρακοστής ξεκινά από την ερχόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, που είναι και η Τετάρτη πριν από την Καθαρά Δευτέρα», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σ. Αναγνωστόπουλος, σημειώνοντας ότι αύριο, Πέμπτη 16/2, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, όπως και αυτές για την επέκταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» που θα είναι σε μόνιμη βάση και μέχρι το τέλος του μέτρου.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως τις τελευταίες εβδομάδες στο «καλάθι του νοικοκυριού» υπάρχει σημαντική προσθήκη προϊόντων επώνυμης ετικέτας, συμπληρώνοντας ότι θα προστεθούν ακόμη κάποιες κατηγορίες, όπως το νωπό μοσχάρι και τα γάλατα υψηλής παστερίωσης, ενώ θα «σπάσουν» σε τρεις κατηγορίες τα όσπρια -ρεβίθια, φακές, φασόλια – για να συμπεριλαμβάνονται και τα τρία προϊόντα στις λίστες των σούπερ μάρκετ.
Ωστόσο, παραδέχτηκε πως η ακρίβεια δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζεται με το «καλάθι του νοικοκυριού», αλλά όμως είναι ένας χώρος όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν «ένα καταφύγιο χαμηλού έως και μηδενικού πληθωρισμού».
Με αφορμή τη 16η εβδομάδα εφαρμογής του «καλαθιού», ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε πως «από τα 882 προϊόντα, έχουμε σε 28 αύξηση, σε 51 μείωση και 803 παρέμειναν σταθερά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα».
«Γενικώς το καλάθι του νοικοκυριού έχει αποδείξει ότι μπορεί να συγκρατήσει και σε ορισμένες περιπτώσεις να μειώσει τις τιμές», τόνισε και εξήγησε ότι για να υπάρχει μια αναλυτικότερη ανακοίνωση αποτελεσμάτων, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στις 16/2 στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για το «καλάθι της Σαρακοστής»

Σε ό,τι αφορά το «Καλάθι της Σαρακοστής», εκτός από τα νηστίσιμα προϊόντα που ήδη υπάρχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού», ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται να προστεθούν ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες, όπως και τα κατεψυγμένα θαλασσινά, από τα οποία κάθε super market θα πρέπει να βάλει τουλάχιστον δύο είδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης