Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μήνυμα Γεωργιάδη σε σούπερ μάρκετ: Μας είπατε ότι οι τιμές ανεβαίνουν λόγω των τιμών ενέργειας... Τώρα όμως υποχωρούν

Μήνυμα Γεωργιάδη σε σούπερ μάρκετ: Μας είπατε ότι οι τιμές ανεβαίνουν λόγω των τιμών ενέργειας... Τώρα όμως υποχωρούν
Ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την εκτίμηση για μείωση των τιμών στα προϊόντα τόσο εντός όσο και εκτός του «καλαθιού»
Σχετικά Άρθρα
Για μειώσεις τιμών στα προϊόντα κάλεσε τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος την υποχώρηση των ενεργειακών τιμών.
«Το ρεύμα πέφτει πλέον, οι τιμές θα πρέπει να αρχίσουν να πέφτουν. Το αν έχουμε αισχροκέρδεια ή όχι το λέει η αρμόδια υπηρεσία που κάνει τον έλεγχο. Εγώ λέω στις αλυσίδες και στην βιομηχανία: "μας είπατε ότι οι τιμές ανεβαίνουν λόγω των τιμών ενέργειας, όμως τώρα πέφτουν". Από την άλλη εβδομάδα, περιμένουμε και στο καλάθι και εκτός "καλαθιού" να αρχίσουν οι μειώσεις τιμών» δήλωσε από τη Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, στη Βαρβάκειο. Μάλιστα, διεμήνυσε ότι κάθε Πέμπτη θα ανακοινώνει ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανεβάζει τις τιμές και ποια κατεβάζει τις τιμές.

Μειωμένες τιμές στα σαρακοστιανά

Παράλληλα, ο Γεωργιάδης υποστήριξε πως οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά 1 με 2 ευρώ σε σχέση με πέρσι, συμπληρώνοντας ότι «τις τιμές στα σαρακοστιανά τις συγκρίνεις με την προηγούμενη χρονιά, όχι με τις τιμές που είχαν 2-3 εβδομάδες πριν, που ήταν διαφορετική η ζήτηση».
«Έχουμε έρθει εδώ με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση γιατί θέλουμε να διαφημίσουμε και να εξάρουμε την πρωτοβουλία της Βαρβακείου Ιχθυαγοράς, όπου συμφώνησαν 100 έμποροι να κατεβάσουν τις τιμές για να μπορεί να ψωνίσει ο κόσμος. Θα υπάρχει ένα "Καλάθι" εδώ, κάθε Τετάρτη θα αλλάζουν τα προϊόντα σε προσφορά», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η τιμή της λαγάνας

Σε ό,τι αφορά την τιμή της λαγάνας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «η λαγάνα φέτος θα κυμαίνεται από 3,20-3,30 ευρώ, ενώ πέρσι είχε 3,10 με 3,20 ευρώ. Το σακί με το αλεύρι έφθασε κάποια στιγμή τα 24 ευρώ, λόγω του πολέμου, χθες όμως είχε 16 ευρώ το σακί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης