Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Μεσοσταθμική μείωση, περίπου 5% σε έναν μήνα, στην αξία του καλαθιού

Γεωργιάδης: Μεσοσταθμική μείωση, περίπου 5% σε έναν μήνα, στην αξία του καλαθιού
Ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε δύο καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ
Σχετικά Άρθρα
«Είναι η 24η συνεχόμενη εβδομάδα που έχουμε μεσοσταθμική μείωση περίπου 1%», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του σε δύο καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ.
Μετά την επίσκεψή ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Εικοστή τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής του "Καλαθιού του Νοικοκυριού" και έχουμε μεσοσταθμική μείωση από εβδομάδα σε εβδομάδα 1%. Είναι η 4η συνεχόμενη εβδομάδα που έχουμε μεσοσταθμική μείωση περίπου 1%. Άρα, έχουμε περίπου 5% μείωση σε έναν μήνα μεσοσταθμικά στην αξία του καλαθιού. Όχι μόνο, δηλαδή, οι τιμές μένουν σταθερές, αλλά πάνε και προς τα κάτω».
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε: «Και αυτήν την εβδομάδα επαναλαμβάνεται αυτό το οποίο έχουμε δει τις τελευταίες 23 εβδομάδες, δηλαδή το καλάθι κρατά τις τιμές σταθερές ή μειούμενες κατά 96% με μικρές αυξήσεις σε ορισμένα προϊόντα, συνολικά όμως το κόστος του καλαθιού είναι μειωμένο. Φαίνεται ότι το καλάθι και ο e-katanalotis έχουν στηρίξει τους συμπολίτες μας προσφέροντας φθηνότερα προϊόντα και διατηρώντας τις τιμές σταθερές.
Το Μεγάλο Σάββατο ολοκληρώνονται το "Καλάθι της Σαρακοστής", το "Καλάθι του Πάσχα", καθώς και το "Καλάθι των Νονών", που έτυχε μεγάλης αποδοχής, καθότι πολλοί συμπολίτες μας αγόρασαν δώρα για τα μικρά παιδιά, κάτι το οποίο είχαμε πετύχει και την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης