Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Οι πολιτικές μας παράγουν απτά αποτελέσματα – Συνεχίζουμε την προσπάθεια τους ευάλωτους συμπολίτες μας

Γεωργιάδης: Οι πολιτικές μας παράγουν απτά αποτελέσματα – Συνεχίζουμε την προσπάθεια τους ευάλωτους συμπολίτες μας
Στο 95,69% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 28η εβδομάδα εφαρμογής του
Σχετικά Άρθρα
«Στον παγκόσμιο πληθωριστικό κύκλο η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τις συγκριτικά καλύτερες επιδόσεις. Είμαστε στο σωστό δρόμο, οι πολιτικές μας παράγουν απτά αποτελέσματα, αναμφίβολα, όμως, χρειάζεται ακόμη δουλειά για να στηρίξουμε κυρίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας», υπογραμμίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
Παράλληλα, κάνει αναφορά στο "καλάθι του νοικοκυριού", που διανύει την 28η εβδομάδα εφαρμογής, σημειώνει πως "η συνολική αξία του «Καλαθιού» έμεινε σταθερή! Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τους ευάλωτους συμπολίτες μας".
ad1.JPG

Στο 95,69% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 28η εβδομάδα εφαρμογής του (10-16/5).
Συγκεκριμένα, από το σύνολο 1.206 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:
-στα 59 ποσοστό 4,89%, η τιμή μειώθηκε,
-στα 1095, ποσοστό 90,80%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
-και σε 52, ποσοστό 4,31%, η τιμή αυξήθηκε.

Για πληθωρισμό

Ο κ. Γεωργιάδης σε ξεχωριστή ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή την επιβράδυνση του πληθωρισμού τον προηγούμενο μήνα, σημειώνει «στο 3% ο πληθωρισμός του Απριλίου, από 4,6% τον Μάρτιο (σε ετήσια βάση). Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό αύξησης τους τελευταίους 19 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2021!».
Όπως αναφέρει, «η Ελλάδα έχει τον 2ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη όσον αγορά στον εθνικό δείκτη. Στο 11,4% ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, 3 μονάδες χαμηλότερος από τον Μάρτιο. Στον παγκόσμιο πληθωριστικό κύκλο η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τις συγκριτικά καλύτερες επιδόσεις».
αδ_8.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης