Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έρχεται το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών» - Αναπροσαρμογές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού Αλλαγές», τι αλλάζει

Έρχεται το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών» - Αναπροσαρμογές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού Αλλαγές», τι αλλάζει
Μέχρι 3/10 σε ισχύ το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών»
Σχετικά Άρθρα
Αντίστροφη μέτρηση για το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών» από την ερχόμενη Τετάρτη 30/8, ενώ έρχονται αλλαγές και στον «Καλάθι του Νοικοκυριού».
Σε ό,τι αφορά το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών», θα μετέχουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αλυσίδες παιχνιδιών και ειδών τεχνολογίας που πωλούν και σχολικά είδη, με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν, προαιρετικά και τα βιβλιοπωλεία.
Τη βάση αυτού του «καλαθιού» αποτελούν 9 σχολικά είδη και συγκεκριμένα: σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, χρωματιστοί μαρκαδόροι, στυλό, γόμες, ξύστρες, διαβήτες/Χάρακες.
Ήδη οι έλεγχοι, όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι αυξημένοι σε όλο το εύρος της αγοράς, ενώ το επόμενο διάστημα θα είναι περισσότερο στοχευμένοι. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο 5045/2023: «…έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, απαγορεύεται η αποκόμιση μεικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση, τη θέρμανση, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως και την ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από την πώληση σχολικών ειδών και γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για την παραγωγή λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου φυτικών ελαίων, όταν το περιθώριο μεικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μεικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021».

Αλλαγές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Από το «Καλάθι του Νοικοκυριού» έχουν αφαιρεθεί είδη που δεν είχαν την αναμενόμενη ζήτηση, όπως κακάο, σοκολάτα και αντισηπτικά, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η προσθήκη, τουλάχιστον, ενός επώνυμου προϊόντος (για όσα σούπερ μάρκετ πωλούν επώνυμα προϊόντα) σε ορισμένες κατηγορίες βασικών ειδών διατροφής (π.χ. γαλακτοκομικά, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά).
Επιπλέον, σε χώρο κοντά στα ταμεία καθιερώνεται δεύτερο σημείο ιδιαίτερης προβολής και πώλησης για τα προϊόντα του «Καλαθιού» , όπως και του «Καλαθιού των Σχολικών Ειδών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης