Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης: Δεν μπορεί το βάρος της φορολόγησης να σηκώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι - POS από το 2024 όλοι οι επαγγελματίες

Παπαθανάσης: Δεν μπορεί το βάρος της φορολόγησης να σηκώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι - POS από το 2024 όλοι οι επαγγελματίες
«Αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας, μετά από 6 χρόνια δραστηριότητας, βγάζει λιγότερα από όσα κερδίζει ένας μισθωτός με το βασικό μισθό, θα πρέπει να ξανασκεφτεί τη δουλειά που κάνει», ανέφερε ο Ν. Παπαθανάσης
Σχετικά Άρθρα
Μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024 θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να έχουν POS, ενώ θα "τρέξει" από την αρχή του νέου έτους και ένα πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά του από τους επαγγελματίες, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Παπαθανάσης.
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μάστιγα της ακρίβειας, ενώ ερωτηθείς για την επιταγή ακρίβειας παρέπεμψε στη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού» και εξήγησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την κατάθεση του προϋπολογισμού τις επόμενες ημέρες.
Αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή παραδεχθήκαμε με ειλικρίνεια ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% του προβλήματος για τους καταναλωτές. Στον αντίποδα όμως επιχειρούμε και με έκτακτα μέτρα, όπως το Market Pass, αλλά και με μόνιμα μέτρα όπως η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, να ελαφρύνουμε το βάρος για τους πολίτες.
Πρόσθεσε πως ο αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους λειτουργεί στο μάξιμουμ για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Για ελεύθερους επαγγελματίες

Με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης για αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε πως «δεν μπορεί όλο το βάρος της φορολόγησης να το σηκώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το μέτρο για ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών είναι ένα μέτρο φορολογικής δικαιοσύνης».
Όπως είπε, «αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας, μετά από 6 χρόνια δραστηριότητας, βγάζει λιγότερα από όσα κερδίζει ένας μισθωτός με το βασικό μισθό, θα πρέπει να ξανασκεφτεί τη δουλειά που κάνει».
Ακόμη, υπενθύμισε πως η Κυβέρνηση, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, μείωσε το τέλος επιτηδεύματος έναν χρόνο νωρίτερα από όσο είχε δεσμευτεί και θα το καταργήσει οριστικά μέσα στην 4ετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης