Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Οι τελευταίες υποχρεώσεις των φορολογούμενων για το 2023

ΑΑΔΕ: Οι τελευταίες υποχρεώσεις των φορολογούμενων για το 2023
Οι πολίτες καλούνται να καταβάλουν την 8η δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και την 6η δόση για τον φόρο εισοδήματος
Καθώς το 2023 φτάνει στο τέλος τους, οι φορολογούμενοι καλούνται να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς την ΑΑΔΕ, ώστε να μην κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Αναλυτικά οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων προς την ΑΑΔΕ

Οι πολίτες καλούνται να καταβάλουν την 8η δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και την 6η δόση για τον φόρο εισοδήματος. Αυτό απευθύνεται σε όσους μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει στην εφάπαξ καταβολή του ποσού.
Επιπλέον, έως το τέλος του μήνα, όσοι έχουν κάνει ρύθμιση των οφειλών τους θα πρέπει να καταβάλουν τη μηνιαία δόση που αντιστοιχεί, όπως και ζητήματα καταβολής δόσεων για όσους είχαν λάβει στο παρελθόν επιστρέφει προκαταβολή.
Οι μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες γενικώς θα έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου για να καλύψουν δαπάνες με ηλεκτρονικό τρόπο, που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος. Διαφορετικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο που ισοδυναμεί με το 22% του υπολοίπου ποσού, το οποίο μπορεί να μην έχουν καλύψει.
Ωστόσο, παράταση έλαβε η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2024, έως τις 29 Φεβρουαρίου, και μαζί, παρατάθηκε η προθεσμία για όσους θέλουν να προχωρήσουν στην ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όσον αφορά το ζήτημα των πινακίδων, οι πολίτες δεν χρειάζεται να τις παραδώσουν στην εφορία, ωστόσο πρέπει να υποδείξουν ακριβώς το σημείο στο οποίο θα βρίσκεται ακινητοποιημένο το όχημα.
Και βέβαια, είναι πολύ υψηλά τα πρόστιμα στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει παραβιάσει και έχει θέσει σε κίνηση το όχημά του, ενώ το έχει ουσιαστικά θέσει σε ακινησία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης