Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αναγνωστόπουλος: Συνεχείς οι έλεγχοι στην αγορά - Βαριά τα πρόστιμα στους παραβάτες

Αναγνωστόπουλος: Συνεχείς οι έλεγχοι στην αγορά - Βαριά τα πρόστιμα στους παραβάτες
Τι ανέφερε για την τιμή της βενζίνης ο Σ. Αναγνωστόπουλος
Στους ελέγχους που γίνονται στην αγορά για να εντοπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σ. Αναγνωστόπουλος, λέγοντας πως είναι τακτικοί και συνεχείς.
Μάλιστα, ο κ. Αναγνωστόπουλος μιλώντας στο ΕΡΤNews σημείωσε ότι οι έλεγχοι «επαναλαμβάνονται πολλές φορές στις ίδιες επιχειρήσεις. Οι παραβάτες μπαίνουν σε μία λίστα στην οποία έχουν προτεραιότητα για επανέλεγχο, προκειμένου να είμαστε βέβαιοι ότι έχουν συμμορφωθεί μετά την επιβολή των προστίμων».
Επανέλαβε ότι η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί τους Έλληνες πολίτες και εξήγησε ότι «όποιο μέτρο μπορεί να ληφθεί για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο ζήτημα, έχει ληφθεί ή τέλος πάντων μπορεί να ληφθεί σε άμεσο επίπεδο, διότι υπάρχουν προφανώς και μέτρα διαρθρωτικά, τα οποία ήδη δουλεύουν και έχει αρχίσει αυτό και εμφανίζεται στην αγορά σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων και το βλέπουν πλέον και οι καταναλωτές».

Για τα καύσιμα

«Ήδη είμαστε σε μία φάση στην οποία έχουμε αυξημένη τιμή πετρελαίου, άρα και βενζίνης, λόγω των αναταράξεων που είχαμε στη Μέση Ανατολή πολύ πρόσφατα. Ακόμα δεν έχουν τελειώσει αυτές οι αναταράξεις και αυτό φαίνεται στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Ωστόσο, συμβαίνει και κάτι διαφορετικό στις γιορτές, όπως ξέρουμε όλοι φεύγουμε και μετά επιστρέφουμε και το δεύτερο γέμισμα που κάνουμε όταν θέλουμε να επιστρέψουμε γίνεται στην επαρχία όπου οι τιμές είναι πιο αυξημένες από τα αστικά κέντρα, λόγω της ζητήσης», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε πως «η Ελλάδα δεν έχει τον υψηλότερο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, όμως έχει από τους υψηλότερους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στην Ευρώπη», εξηγώντας πως «αυτό οφείλεται κυρίως στην ανάγκη που έχει η χώρα μας να έχει έσοδα από τη βενζίνη, δηλαδή το κράτος έχει έσοδα για να καλύψει τις δαπάνες του και αυτό αντανακλά την επενδυτική θέση της χώρας στο εξωτερικό».
«Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, δηλαδή τις εισαγωγές – εξαγωγές που κάνουμε. Και επειδή εισάγουμε όλο το πετρέλαιο αλλά εξάγουμε λιγότερα προϊόντα, θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης να μην ξεπεράσουμε τα όρια τα οποία αντέχουμε πολιτικά και οικονομικά», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης