Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον Αντώνη Ρέμο - Δεσμεύεται η περιουσία του - Τι απαντά ο ίδιος

Φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον Αντώνη Ρέμο - Δεσμεύεται η περιουσία του - Τι απαντά ο ίδιος
Στο πόρισμα της Αρχής γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλλει ο τραγουδιστής και ειδικότερα, φέρεται ότι την τελευταία πενταετία στις δηλώσεις καταγράφεται εισόδημα περίπου... 50.000 ευρώ ετησίως
Σχετικά Άρθρα
(upd) Καταπέλτης είναι το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καθώς διατυπώνονται σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντίστοιχου ύψους, από τον Αντώνη Ρέμο. 
Για την υπόθεση έχει δρομολογηθεί η δέσμευση της κινητής και ακίνητης της περιουσίας του, όπως προβλέπεται με διάταξη του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής Χαρ.Βουρλιώτη.
Ειδικότερα, η έρευνα της Αρχής εντόπισε τη φοροδιαφυγή του τραγουδιστή όχι από το χώρο του θεάματος και της πίστας αλλά από εταιρεία που έχει ο ίδιος.
Από την έρευνα που ακολούθησε φέρεται να διαπιστώθηκαν κινήσεις λογαριασμών της εταιρείας προς άλλες εταιρείες οι οποίες κρίθηκαν ως ύποπτες.
Ο ίδιος ο τραγουδιστής σε πρώτη του δήλωση μέσω των δικηγόρων του, τόνισε ότι ουδέποτε κλήθηκε από τις Αρχές να απαντήσει στις κατηγορίες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Πολύμηνη έρευνα που έβγαλε... λαβράκι - Δήλωνε 50 χιλ ετησίως

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες μετά από πολύμηνη έρευνα προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και τραπεζικών θυρίδων -εφόσον βρεθούν-, έως το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.
Στο πόρισμα της Αρχής γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλλει ο τραγουδιστής και ειδικότερα, φέρεται ότι την τελευταία πενταετία στις δηλώσεις καταγράφεται εισόδημα περίπου... 50.000 ευρώ ετησίως.
Το ύψος του ποσού - όπως ήταν αναμενόμενο - «προκάλεσε» τους ελεγκτές της Αρχής, καθώς θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για τέτοιου βεληνεκούς καλλιτέχνη, που είναι από τους πλέον δημοφιλέστερους της χώρας με άκρως επιτυχημένες νυκτερινές εμφανίσεις και συναυλίες σε κοσμικά μέρη και νησιά που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο Έλληνες και αλλοδαποί επιχειρηματίες.

Έρευνα και σε συνεργάτες 

Στον φάκελο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ελεγκτές και μαζί με το πόρισμα της Αρχής έχει παραδοθεί ήδη στον Οικονομικό Εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες διενεργεί έρευνα για την υπόθεση αυτή.
Όπως έγινε γνωστό η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά θα επεκταθεί και στους συνεργάτες του.

Η απάντηση του τραγουδιστή


Μέσω του δικηγόρου του απάντησε ο γνωστός τραγουδιστής σχετικά με την εμπλοκή του σε υπόθεση φοροδιαφυγής, λέγοντας ότι δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.
Η ανακοίνωση των δικηγόρων του γνωστού τραγουδιστή αναφέρει:
«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία ,και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο οτι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή.
Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης