Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τριαντόπουλος για πυρόπληκτους: Χορήγηση της πρώτης αρωγής από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας - Έως 4/9 ανοιχτή η πλατφόρμα

Τριαντόπουλος για πυρόπληκτους: Χορήγηση της πρώτης αρωγής από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας - Έως 4/9 ανοιχτή η πλατφόρμα
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αρχίσει η χορήγηση της πρώτης αρωγής πριν τελειώσει το πρώτο δεκαήμερο από την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας, το οποίο δεδομένου ότι η πλατφόρμα άνοιξε χθες (20/8), συμπληρώνεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, εξήγησε ο Χρ. τριαντόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησε από χθες, Τρίτη 20/8, η υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024 στην Περιφέρεια Αττικής και ήδη, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλος, μέχρι σήμερα το πρωί είχαν υποβληθεί 22 οριστικοποιημένες αιτήσεις και 39 προσωρινές.
Ο κ. Τριαντόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αρχίσει η χορήγηση της πρώτης αρωγής πριν τελειώσει το πρώτο δεκαήμερο από την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας, το οποίο δεδομένου ότι η πλατφόρμα άνοιξε χθες (20/8), συμπληρώνεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
«Το έχουμε κάνει και στις άλλες των περιπτώσεων, καθώς δεν περιμένουμε να υποβληθούν όλες οι αιτήσεις» , εξήγησε ο κ. Τριαντόπουλος και διαβεβαίωσε πως έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι.
Όπως είπε, «η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή τουλάχιστον έως τις 4 Σεπτεμβρίου, απλώς εμείς θέλουμε να γίνει όσο πιο γρήγορα για να δοθούν τα χρήματα, όσο πιο γρήγορα (…) Συνήθως δίνουμε παρατάσεις. Απλώς, πάντα την πρώτη ημερομηνία την βάζουμε κοντά στην έναρξη για να σηματοδοτήσουμε λίγο και την ταχύτητα με την οποία θέλουμε να κινηθούμε και εμείς σαν κρατικός μηχανισμός, δεν θέλουμε να υπάρξει. Και αναφέρομαι σε όλες τις πτυχές. Οπότε ο στόχος μας είναι να κινηθούμε, όπως κάνουμε και τώρα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά δεν θα υπάρχει άγχος για τον πολίτη όσον αφορά την καταληκτική ημερομηνία».
Μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε  ότι καλύπτεται και η κύρια και η μη κύρια κατοικία, ενώ στην πλατφόρμα περιλαμβάνεται και η πρώτη αρωγή προς τις επιχειρήσεις συν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, όπως τα θερμοκήπια, αλλά και πως η πλατφόρμαβασίζεται στην ΑΑΔΕ, άρα θα πρέπει να έχει δηλώσει στο Ε9 το ακίνητό του.

Σχέδιο 10 σημείων

Σχετικά με σχέδιο 10 σημείων για την επόμενη μέρα που παρουσιάστηκε το προηγούμενο 24ωρο στην Πεντέλη, ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στο ειδικό πρόγραμμα, Πρασινίζω τον κήπο μου – Πρασινίζω την Πεντέλη, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν ως το τέλος του μήνα, με στόχο τον άμεσο καθαρισμό και την ανάπλαση των ιδιωτικών κήπων που έχουν καεί, με fast track διαδικασίες.
Πρόσθεσε πως θα προχωρήσει η εκπόνηση και η παρουσίαση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ενός ειδικού σχεδίου για τα δασικά οικοσυστήματα, ενώ με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και φορέα υλοποίησης το ΤΑΙΠΕΔ προχωράνε οι αναδασώσεις σε πάνω από 58.000 στρέμματα στην Αττική μέσω του προγράμματος AntiNero και εκπονούνται αντιπυρικές μελέτες.
«Οι φωτιές φέτος στη χώρα μας είναι 50% παραπάνω από ό,τι ήταν πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι κλιματολογικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ωθούν τη δημιουργία και την εξέλιξη τέτοιων ακραίων φαινομένων. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο, χτίζοντας την εμπειρία του προηγούμενου, προσπαθούμε να γίνουμε όλο και καλύτεροι, να αυξήσουμε την πολιτική προστασία, να αυξήσουμε τα μέσα πρόληψης σε κάθε της διάσταση, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τις δασικές υπηρεσίες», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης