Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πανικός στον ΕΦΚΑ από την αλλαγή κωδικών πληρωμών σε οφειλέτες - Κινδυνεύουν να χάσουν ρυθμίσεις

Πανικός στον ΕΦΚΑ από την αλλαγή κωδικών πληρωμών σε οφειλέτες - Κινδυνεύουν να χάσουν ρυθμίσεις
Παράταση στην πληρωμή έως την Παρασκευή 2 Μάϊου
Σχετικά Άρθρα
Σε περιπέτεια μπήκαν χιλιάδες οφειλέτες στον ΕΦΚΑ που επιχείρησαν στις 30 Απριλίου, τελευταία μέρα πληρωμής των δόσεων στις ασφαλιστικές εισφορές και διαπίστωσαν ότι το σύστημα δεν αναγνώριζε τον κωδικό πληρωμής με αποτέλεσμα, πολλοί να κινδυνεύουν να χάσουν τις ρυθμίσεις τους.
Η αιτία που προκάλεσε τον πανικό χιλιάδων οφειλετών είναι η αναβάθμιση των κωδικών πληρωμών για τις παλιές δόσεις, (120 και 75), με νέους κωδικούς, χωρίς προηγούμενα να υπάρχει σχετική ειδοποίηση.
Τελικά μετά από χιλιάδες τηλεφωνήματα τόσο στον ΕΦΚΑ, όσο και στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας (1555), πολλοί έμαθαν για τις αλλαγές, ενώ η διοίκηση του ΕΦΚΑ, έβγαλε μετά τις 3 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 30 του μήνα, ανακοίνωση που δίνει παράταση στην πληρωμή έως την Παρασκευή 2 Μάϊου.
Αποτέλεσμα είναι το γεγονός ότι πολλοί οφειλέτες που δεν έχουν λογιστή να κινδυνεύουν να μείνουν ξεκρέμαστοι από τις μεγάλες δόσεις που θα πρέπει να τις τακτοποιήσουν εκ νέου σε 24 δόσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του Ασφαλιστικού φορέα, μέχρι την Παρασκευή 02/05/2025 παρατείνεται και η προθεσμία καταβολής:

1) τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών του Δημοσίου Τομέα μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου 2025,
2) τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων (ιδιωτικός τομέας) και οικοδομοτεχνικών έργων μισθολογικής περιόδου Μαρτίου 2025,
3) τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών Μαρτίου 2025 εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, καθώς και δόσεων εκκαθάρισης εργατών γης που αμείβονται με εργόσημο π. Ο.Γ.Α.,
4) ασφαλιστικών εισφορών προαιρετικής συνέχισης της ασφάλισης, αναγνωρίσεων χρόνου ασφάλισης κ.λπ με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 30η Απριλίου 2025.

Η παράταση κρίνεται σκόπιμη για τη διευκόλυνση των υπόχρεων λόγω δυσλειτουργιών που παρουσιάζονται στην πραγματοποίηση των εν λόγω συναλλαγών μέσω του δικτύου των τραπεζών.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης