Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Ζητά νομοθετικές αλλαγές για τη λειτουργία και τον έλεγχο χρηματοδότησης των ΜΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ - Ζητά νομοθετικές αλλαγές για τη λειτουργία και τον έλεγχο χρηματοδότησης των ΜΚΟ
Για «πάρτι» των μη κυβερνητικών οργανώσεων κάνουν λόγο βουλευτές του κόμματος σε επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπ. Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλο
Eπίκαιρη επερώτηση με θέμα τις ΜΚΟ κατέθεσαν προς τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πάρτι σχετικά με τα υψηλά κονδύλια που λάμβαναν και χωρίς να παρουσιάζουν ανάλογο έργο.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν τον κ. Βενιζέλο αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει, «έστω και τώρα, στην κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή νόμου που θα διέπει τη λειτουργία των ΜΚΟ και θα ορίζει αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας της χρηματοδότησής τους», αλλά και σε ποιες ενέργειες θα προβεί το ΥΠΕΞ για τη διερεύνηση ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας του την περίοδο 2004-2006 «για τυχόν παραλείψεις, αδράνεια ή και συγκάλυψη σχετικά με τα σκάνδαλα που κατήγγειλε αρμοδίως και εγκαίρως ο τότες πρέσβης στον Λίβανο, κ. Ν. Βαμβουνάκης».
Επίσης, ρωτούν αν «υπάρχουν συγγενείς μελών της κυβέρνησης αλλά και των κυβερνήσεων των τελευταίων είκοσι ετών ή άλλων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων οι οποίοι έχουν ιδρύσει ή διευθύνει ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο ή συνδέονται εμμέσως με αυτές;»
Παράλληλα, ρωτούν αν υπάρχουν ευθύνες, και αν ναι, αν θα αναζητηθούν, «για όσους τα τελευταία δέκα χρόνια υπέγραψαν χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ χωρίς να απαιτήσουν παραστατικά, στοιχεία δαπανών και εκθέσεις υλοποίησης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης