Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θ. Πάγκαλος – Η Ελλάδα χρειάζεται τους μισούς δημόσιους υπαλλήλους - Πιθανόν η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας

Θ. Πάγκαλος – Η Ελλάδα χρειάζεται τους μισούς δημόσιους υπαλλήλους - Πιθανόν η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας
Οι πιστωτές της Ελλάδας δεν πρόκειται να συναινέσουν σε λύση για το χρέος εάν δεν έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής
Εξακολουθεί να προκαλεί με τις δημόσιες παρεμβάσεις του ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θ.Πάγκαλος, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται μόλις τους μισούς από το σημερινό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που διαθέτει.
«Αν υπήρχε μία κυβέρνηση που δεν χρειαζόταν την λαϊκή ψήφο θα έπρεπε να απολύσει τους μισούς δημοσίους υπαλλήλους», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πάγκαλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «σε έναν αριθμό 1.000 ατόμων στην Ελλάδα έχουμε τους περισσότερους αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς».
«Μόλις πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, που είναι μεγάλος άθλος στην μεταπολιτευτική Ελλάδα αρχίσαμε να κρατάμε δημοσίους υπαλλήλους και υπαλλήλους που έχουν μπει στο Δημόσιο με αμφισβητούμενες διαδικασίες. Γι' αυτό είχα πει ότι το μνημόνιο είναι ευκαιρία και όχι ευτυχία», τόνισε ο κ.Πάγκαλος.
Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατυπώνοντας την άποψη πως η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει τον επόμενο ΠτΔ.
Συγκεκριμένα, ο κ.Πάγκαλος υπογράμμισε πως είναι δυνατό να βρεθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2015, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι πιστωτές της χώρας δεν πρόκειται να συναινέσουν σε λύση για το χρέος εάν δεν έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης