Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης (υπ. Διοικ. Μεταρ): Επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε επιτέλους στη χώρα τους κανόνες νομιμότητας

Κ. Μητσοτάκης (υπ. Διοικ. Μεταρ): Επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε επιτέλους στη χώρα τους κανόνες νομιμότητας
Πολύ σύνθετα τα προβήματα του Δημοσίου - Ξεφεύγουν της συζήτησης περί διαθεσιμότητας
«Δεν ψάχνουμε να γεμίσουμε καμία δεξαμενή απολύσεων, ψάχνουμε να αποκαταστήσουμε επιτέλους στη χώρα τους κανόνες νομιμότητας», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι το υπουργείο διαθέτει βάσιμες πληροφορίες για την παρατύπως μετατροπή συμβάσεων έργου σε αορίστου χρόνου και ότι πρόκειται να προβεί σε επανελέγχους.
Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι το υπουργείο έχει σκοπό να επιβάλει κυρώσεις σε όσους υπαλλήλους του Δημοσίου αρνηθούν να συνεργαστούν με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
«Έχουμε μια ψηφισμένη διάταξη από τη Βουλή που λέει το αυτονόητο: να επανελέγξουμε μετατροπές συμβάσεων για να δούμε αν έγιναν με νόμιμο τρόπο», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «η συζήτηση για το Δημόσιο ξεπερνά πλέον κατά πολύ τη στείρα συζήτηση περί απολύσεων και διαθεσιμότητας».
Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολύ σύνθετα τα προβλήματα του Δημοσίου, και επί αυτών των ζητημάτων γίνεται η συζήτηση με την τρόικα «και όχι επί ποσοτικών στόχων, που έτσι και αλλιώς κλείνουν στο τέλος του 2014».
«Υπάρχει κόπωση, κανείς δεν είπε ότι το έργο που κάνουμε είναι εύκολο», διεμήνυσε ο υπουργός, ενώ εκτίμησε πως «είμαστε στα τελευταία χιλιόμετρα ενός μαραθωνίου και πρέπει να βρούμε την ενέργεια για να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας».
Δεν δίστασε να αναφερθεί και στο φλέγον ζήτημα της περιόδου, αυτό της προεδρικής εκλογής, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να συζητηθεί επίσπευση της προεδρικής εκλογής», καθώς «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει κανονικά, το 2015», βάσει της θεσμική τάξη της χώρας, που πρέπει να τηρείται».
Τέλος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του Συντάγματος» και υπογράμμισε ότι πρέπει να εκλεγεί ένας Πρόεδρος που «να εκφράζει την καλή, την εξωστρεφή, την ευρωπαϊκή πλευρά της Ελλάδας. Να μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό και να ενώνει τους Έλληνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης