Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Στο Κίνημά μας είμαστε Δημοκράτες και Σοσιαλιστές

Γ. Παπανδρέου: Στο Κίνημά μας είμαστε Δημοκράτες και Σοσιαλιστές
«Όχι άλλη λιτότητα με θύμα τον απλό πολίτη της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου
Η δική μας πρόταση, το Ελληνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση, είναι τελείως διαφορετικό, «όχι άλλη λιτότητα με θύμα τον απλό πολίτη της χώρας»,  σημείωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε στελέχη της Αυτοδιοίκησης στο Μοσχάτο.
Τόνισε πως «στο Κίνημά μας ξέρουμε ποιοι είμαστε.
Είμαστε Δημοκράτες και Σοσιαλιστές!».
Σήμερα, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, «στεκόμαστε δίπλα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες προβάλλοντας πέντε λόγους γιατί το Κίνημα αξίζει την ψήφο των Ελλήνων για τη διάσωση της χώρας», μεταξύ των οποίων είναι ότι χρειάζεται πολιτικούς και πολιτικές δυνάμεις που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της και γιατί η χώρα χρειάζεται ουσιαστική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων της προόδου.
Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως θα επιβάλει προγραμματικό πλαίσιο προοδευτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην Δημόσια Διοίκηση και την Οικονομία στη βάση των αρχών και αξιών του Κινήματος, με στόχο την καταπολέμηση της αδιαφάνειας, της γραφειοκρατίας, των σκοτεινών διασυνδέσεων απελευθερώνοντας τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.
Μεταξύ άλλων ανέφερε «εμείς ποτέ δεν παίξαμε τη χώρα στα ζάρια, όπως έκαναν.
Βαρύτατες οι ευθύνες της κλειστής ομάδας που κυβέρνησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
Βαρύτατες ευθύνες έχει και η ηγεσία της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Είμαστε απέναντι σε όσους υπηρετούν την πελατειακή λογική, και σε όσους υπηρετούν ένα συγκεντρωτικό κομματικό κρατισμό.
Λέμε ότι πρέπει να συνεχιστεί το έργο δημοκρατικών, συμμετοχικών, αποκεντρωτικών, προοδευτικών αλλαγών της περιόδου 2009-2011».
Κατά τον ίδιο, ο Καλλικράτης και το ευρύτερο πλέγμα μεταρρυθμίσεων στην Αυτοδιοίκηση, είναι μεταρρυθμίσεις που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.
Κάνοντας αναφορά στο Ελληνικό Σχέδιο, είπε πως είναι μια άλλη, εναλλακτική, οραματική αλλά και παράλληλα ρεαλιστική, υπεύθυνη πρόταση απέναντι στα ευχολόγια της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο  απελευθέρωση- ανθρωπιά- ανάπτυξη.
Μιλώντας για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως θέλουν να μείνουμε στο ευρώ χωρίς να γίνουν αλλαγές στις δομές της χώρας , ενώ και οι δύο λένε ότι θα «σκίσουν» το μνημόνιο και όπως υποστήριξε, «είναι εκτός πραγματικότητας».
Το Κίνημα, όπως σημείωσε, λέει πως θα μείνουμε στο ευρώ, όμως αναγκαίο είναι η επανάσταση του αυτονόητου στην Ελλάδα, οι βαθιές τομές που σημαίνουν ποιοτικές αλλαγές και διαρκείς μεταρρυθμίσεις.
Πρόσθεσε πως θα ζητήσει την στήριξη της ΕΕ για να αναπνεύσει ο τόπος οικονομικά και να πετύχει με ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων  μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, δεν είναι το δημόσιο χρέος το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σήμερα, αλλά η παραγωγική ανασυγκρότηση που θα φέρει επενδύσεις και δουλειές, η στήριξη στον άνεργο και σε όσους έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την κρίση, αλλά και η δημιουργία κράτους δικαίου.
Για το χρέος, ανέφερε πως το Κίνημα εδώ και μέρες κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την οριστική διευθέτησή του, ένα συγκεκριμένο πακέτο ενεργειών που μπορεί να γίνει άμεσα αποδεκτό από τους εταίρους μας  και θα οδηγήσει στη σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους.
Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη διάσκεψης για την αλλαγή της ευρύτερης Ευρωπαϊκής πολιτικής.
Μιλώντας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέφερε ότι ο Κίνημα θέλει, μεταξύ άλλων, ενίσχυση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη με την ολοκλήρωση της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στις περιφέρειες, μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στην αυτοδιοίκηση στον τομέα της υγείας, των αστικών μεταφορών, του περιβάλλοντος, ενίσχυση θεσμών για την κοινωνική λογοδοσία και την δημόσια διαβούλευση στην τοπική αυτοδιοίκηση , ισχυροποίηση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, αναβάθμιση του Γενικού Επιθεωρήτη Δημόσιας Διοίκησης σε συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη αρχή και τον επανασχεδιασμό του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ενεργοποίηση της ανεξάρτητης αρχής εποπτείας των ΟΤΑ , την δημιουργία μητροπολιτικού Δήμου στο λεκανοπέδιο Αττικής και στη Θεσσαλονίκη, αναβάθμιση των ΚΕΠ σε ολοκληρωμένα σημεία εξυπηρέτησης και την επέκταση του μοντέλου αυτού σε όλο το δημόσιο τομέα και σε όλα τα υπουργεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης