Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερωτήματα για τη στάση του Κύπριου ΥΠΟΙΚ στο χθεσινό Eurogroup θέτουν Κύπριοι βουλευτές

Ερωτήματα για τη στάση του Κύπριου ΥΠΟΙΚ στο χθεσινό Eurogroup θέτουν Κύπριοι βουλευτές
Ευχόμαστε πραγματικά να αποδείξει ότι δεν επέδειξε αχαριστία απέναντι στην Ελλάδα που αποτελούσε πάντα στήριγμα του Κυπριακού Ελληνισμού
Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση του κύπριου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιαδή στο χθεσινο Eurogroup, θέτει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών (ΕΔΕΚ) της Κύπρου.
«Ευχόμαστε πραγματικά να αποδείξει ο ίδιος ότι δεν επέδειξε αχαριστία απέναντι στην Ελλάδα, η οποία μέσα από τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις της, αποτελεί και αποτελούσε πάντοτε το στήριγμα του Κυπριακού Ελληνισμού».
Παρόμοια είναι και η στάση του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ Ανδρος Κυπριανού ο οποίος τόνισε ότι στην πολιτική θα πρέπει να πρυτανεύουν αρχές και αξίες, η βασικότερη των οποίων, σημείωσε, «είναι η εξυπηρέτηση των εθνικών στόχων μέσω της προσήλωσης στους φίλους και στους συμμάχους» εκφράζοντας λύπη για το γεγονός ότι και η κυπριακή κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει στηρίξει την Ελλάδα, ενώ θα έπρεπε να την είχε στηρίξει, όπως υπογράμμισε, και διερωτήθηκε ποια ήταν η στάση την οποία τήρησε ο υπουργός Οικονομικών στο περιβόητο Eurogroup, που ζήτησαν από τον κ. Βαρουφάκη να αποχωρήσει.
Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι «είναι αδιανόητη η σε βάρος της Ελλάδας ταύτιση του Χάρη Γεωργιάδη με εκείνους οι οποίοι δυόμιση χρόνια προηγουμένως είχαν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο του Προέδρου Αναστασιάδη και οδήγησαν στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και στην εξαθλίωση της κοινωνίας».
Το Δημοκρατικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα εισέρχεται στην πιο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας της, αφού στις 30 Ιουνίου λήγει το πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης της χώρας. Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων για διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι καθόλα σεβαστή».
Τέλος οι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν αύριο στην κυπριακή Βουλή ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, με το οποίο εκφράζεται η «η πλήρης συμπαράσταση προς τους φυσικούς και ηθικούς συμμάχους της Κύπρου, δηλαδή τον ελληνικό λαό».
Όπως υπογραμμίζει ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κινήματος, Κωστής Ευσταθίου., με τον τρόπο αυτό «εκφράζουμε τη συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στον αγώνα του ελληνικού λαού για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία απέναντι στα υπερσυντηρητικά κέντρα αποφάσεων που καταπιέζουν, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τους λαούς της Ευρώπης, ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού νότου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης