Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Πολλά από τα μέτρα είναι άδικα - Έως τις 15/11 θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί όλα τα προαπαιτούμενα

Γεροβασίλη: Πολλά από τα μέτρα είναι άδικα - Έως τις 15/11 θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί όλα τα προαπαιτούμενα
Έχουμε δεχθεί μια συμφωνία για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να προστατεύσουμε τους Έλληνες τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Την θέση ότι πολλά από τα μέτρα είναι άδικα καθώς και ότι αυτά δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα μας διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία πάντως επεσήμανε πως έως τις 10 με 15 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί όλα τα προαπαιτούμενα.
«Όμως έχουμε δεχθεί μια συμφωνία για να αποτρέψουμε τα χειρότερα για να χτίσουμε και να προστατεύσουμε τους Έλληνες» τόνισε μιλώντας στο Mega η κα.Γεροβασίλη.
Ερωτηθείσα για το τι υπολείπεται από τα προαπαιτούμενα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το 30% αφορά νομοθετικές πρωτοβουλίες και τα υπόλοιπα είναι υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι.
«Πρέπει έως τις 10-15 Νοεμβρίου να έχουν υλοποιηθεί» υπογράμμισε η κα.Γεροβασίλη, η οποία επιβεβαίωσε εμμέσως ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις και στις σημερινές συντάξεις.
«Από μηδενική βάση μεταρρυθμίζουμε το σύστημα...
Θα κάνουμε διάλογο για το καλύτερο δυνατόν, και όλες οι προτάσεις θα ληφθούν υπόψη...
Βάζουμε ένα πλαίσιο.
Στόχος είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει σύνταξη και για την παρούσα και για την επόμενη γενιά» είπε η κα.Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για «ειλικρινή μεταρρύθμιση». 
«Αμφισβητεί κανείς ότι έχουμε μη βιώσιμο ασφαλιστικό;
Υπάρχει αμφιβολία οτι το 2018 καταρρέει αν δεν πάρουμε μέτρα;
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι καταρρέει το 2018» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «δεν μάς είναι καθόλου ευχάριστο, θα θέλαμε να ήμασταν στην εποχή των παχέων αγελάδων και να μοιράζαμε χρήματα».
Επιπλέον, υποστήριξε ότι η πρώτη αξιολόγηση ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης «γιατί έτσι θα ανοίξει η συζήτηση για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» ενώ για τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, είπε ότι «έχουμε ζητήσει την παραίτησή της...
Βρίσκεται σε θέση που δεν πρέπει να υπάρχουν θολά σημεία και σκιές, θα έχει χρόνο να αποδείξει την αθωότητά της, αλλά μέχρι τότε δεν θα πρέπει να παραμένει (στη θέση της)...
Δεν πρέπει να έχουμε συννεφάκια».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε ότι δεν προκύπτει πως οι εταίροι έχουν ενοχληθεί για το θέμα της κ. Σαββαΐδου.
«Δεν είναι αρμοδιότητά τους.
Είναι θέμα διαφάνειας, αξιακό, αρχής, να μην υπάρχουν σε αυτά τα θέματα γκρίζα σημεία» υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης