Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Δεν θα επανέλθει η ποινικοποίηση των οφειλών των επιχειρηματιών προς τον ΟΑΕΕ

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Δεν θα επανέλθει η ποινικοποίηση των οφειλών των επιχειρηματιών προς τον ΟΑΕΕ
Για ενθαρρυντικά συμπεράσματα από τη συνάντηση έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης
Τη δέσμευση ότι δεν θα επανέλθει η η ποινικοποίηση των οφειλών των επιχειρηματιών προς τον ΟΑΕΕ παρείχε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά.
Ο κ.Κατρούγκαλος φέρεται να υποστήριξε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.
Για «ενθαρρυντικά» συμπεράσματα έκανε λόγο ο Β. Κορκίδης, ο οποίος τόνισε ότι δόθηκαν σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
«Καταρχάς ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι δε θα επανέλθει η ποινικοποίηση των οφειλών των επιχειρηματιών προς τον ΟΑΕΕ, κάτι το οποίο ήταν ένα πάγιο αίτημα της ΕΣΕΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον ο υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο για να βρει πόρους εναλλακτικής χρηματοδότησης εκτός προϋπολογισμού και χωρίς την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών» είπε ο κ.Κορκίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι συζητήθηκε το ζήτημα της επέκτασης της χρήσης του εργοσήμου, όπου η ΕΣΕΕ ζητεί να κινηθεί σε πάνω από 8 ημερομίσθια το μήνα.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει αίτημα συνάντησης και με τους θεσμούς για να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τον ΟΑΕΕ.
«Οι προτάσεις περιλαμβάνουν:
-τη διατήρηση της «πραγματικής» κεφαλαιοποίησης των μέχρι σήμερα - ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων και η κεφαλαιοποίηση να συνεχίζει να περιλαμβάνει όλες τις οφειλές σε ενιαίο κεφάλαιο, καθώς επίσης τις κάθε είδους προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις
-τη μετατροπή της κεφαλαιοποιημένης οφειλής σε ασφαλιστικό χρόνο με τελική επιλογή εξαγοράς ή μειωμένης σύνταξης εκ μέρους του ασφαλισμένου, η οποία δεν δημιουργεί ταμειακό έλλειμμα και λογιστικές απώλειες στον ΟΑΕΕ
-την υποχρέωση άμεσης επανέναρξης καταβολής τρεχουσών εισφορών από τους οφειλέτες που κάνουν χρήση της κεφαλαιοποίησης, με παροχή δικαιώματος για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης σε αυτούς» ανέφερε ο κ.Κορκίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης