Τελευταία Νέα
Πολιτική

Public Issue: Το 36% θεωρεί ως καταλληλότερη μια κυβέρνηση ΝΔ έναντι 14% του ΣΥΡΙΖΑ

Public Issue: Το 36% θεωρεί ως καταλληλότερη μια κυβέρνηση ΝΔ έναντι 14% του ΣΥΡΙΖΑ
Tο 14% προκρίνει ως καταλληλότερο το δικομματικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ
Το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% προκρίνει ως καταλληλότερο το δικομματικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα "Αυγή", η οποία δείχνει μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πως το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών να εμφανίζεται απογοητευμένο από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, σύμφωνα με το skai.gr.
Μάλιστα, το 85% των πολιτών απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ εννιά στους δέκα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Το 45% των ψηφοφόρων εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο και με την λειτουργία της αντιπολίτευσης.
Πάντως, η ΝΔ επικρατεί με σχεδόν 20 μονάδες στο μέτωπο του καταλληλότερου πρωθυπουργού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει το 42% των πολιτών και το 23% να υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.
Στο μεταξύ, ποσοστό 51%, εκτιμά  ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το αντίθετο, δηλαδή ότι δεν χρειάζεται, θεωρεί το  46%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης