Τελευταία Νέα
Πολιτική

Deutsche Welle: Δύσκολη η συνάντηση Τσίπρα με Merkel - Η στάση του Βερολίνου δεν πρόκειται να αλλάξει

Deutsche Welle: Δύσκολη η συνάντηση Τσίπρα με Merkel - Η στάση του Βερολίνου δεν πρόκειται να αλλάξει
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθούν σήμερα στο Βερολίνο
Στη σημερινή (16/12/2016) συνάντηση Τσίπρα - Merkel επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον μετά τις χθεσινές επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με Ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και αφού οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν την περιβόητη τροπολογία με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, τη συνάντηση των δυο ηγετών συνοδεύουν χαμηλές προσδοκίες, καθώς εκτός όλων των άλλων η Γερμανίδα καγκελάριος -ενόψει και των γερμανικών εκλογών- δεν μπορεί να παρεκκλίνει από τις βασικές θέσεις του Βερολίνου, δεδομένου ότι οι αντίπαλοι της καραδοκούν.
Εξάλλου, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Steffen Seibert σε πρόσφατο μπρίφινγκ και στο ερώτημα, αν το πάγωμα στην εφαρμογή της απόφασης για σταδιακή ελάφρυνση του χρέους θα «παγώσει» και το κλίμα της συνάντησης Merkel-Τσίπρα ήταν λακωνική αλλά σαφής.
«Δεν βλέπω πως θα επιβαρυνθεί, υπάρχουν γερμανικές θέσεις, είναι γνωστές, τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στο ΔΝΤ, οι θέσεις αυτές δεν έχουν αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, με αυτόν τον τρόπο το Βερολίνο έσπευσε να αποκλείσει εκ των προτέρων και πριν καν τεθεί ακόμη και ως υπόθεση εργασίας στην καγκελαρία από τον Έλληνα πρωθυπουργό η απομάκρυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το τρίτο πρόγραμμα ή η συμμετοχή του με μιαν άλλη light μορφή.
Απομένουν ακόμη κάτι περισσότερο από 9 μήνες μέχρι τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία και ο,τιδήποτε άλλο που θα παρέκκλινε από τις γνωστές θέσεις του Βερολίνου, θα ξεσήκωνε την κομματική βάση της Angela Merkel που φαίνεται να ισορρόπησε μετά το κομματικό συνέδριο και τις διαβεβαιώσεις της πως κρίση στο προσφυγικό, όπως αυτή του 2015, δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης