Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Η αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων δεν θα έχει κανενός είδους τιμωρητικό χαρακτήρα

Γεροβασίλη: Η αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων δεν θα έχει κανενός είδους τιμωρητικό χαρακτήρα
Όποιος σε θέση ευθύνης στο Δημόσιο αρνείται τα καθήκοντα του, δεν θα είναι ξανά σε θέση ευθύνης είπε η κα.Γεροβασίλη
Την θέση ότι ο νόμος για την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων δεν θα έχει κανενός είδους τιμωρητικού χαρακτήρα διατύπωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία υποστήριξε ότι «όποιος σε θέση ευθύνης στο Δημόσιο αρνείται τα καθήκοντα του όπως τα προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, δεν θα μπορεί να είναι ξανά σε θέση ευθύνης».
Σε δηλώσεις της στο Κόκκινο η κα.Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην τροπολογία που θα ψηφιστεί αυτήν την εβδομάδα που ως στόχο έχει την επιτάχυνση της αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων.
«Μιλάμε για την αξιολόγηση του 2016 και έχουμε Σεπτέμβριο του 2017, σε λίγο θα πρέπει να μιλήσουμε για την επόμενη.
Αυτή η ρύθμιση έρχεται να πει το αυτονόητο: κάποιος με θέση ευθύνης στο Δημόσιο, προϊστάμενος, αρχιδιευθυντής, γενικός διευθυντής, δεν είναι δυνατόν να θέλει να ξαναείναι σε θέση ευθύνης όταν ο ίδιος αρνείται τα καθήκοντά του, που προβλέπονται από το δημοσιουπαλληλικό κώδικα, ανέκαθεν» είπε η κα.Γεροβασίλη, η οποία έκανε λόγο και για τη μεταρρυθμιστική στρατηγική που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες.
«Είναι ένα τριετές στρατηγικό σχέδιο, στο τέλος του οποίου κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση θα έχουν απέναντί τους ένα γρήγορο, ευέλικτο, αποτελεσματικό Δημόσιο, όχι γραφειοκρατικό και πελατειακό.
Η στρατηγική αυτή είναι συμφωνημένη και με τους Ευρωπαίους, ενώ μερικά στοιχεία της είναι μέρος της τρίτης αξιολόγησης, όπως και της δεύτερης.
Η στρατηγική αυτή δεν στήθηκε σήμερα, ήρθε σαν επικαιροποιημένο σχέδιο αυτού που εφαρμόζεται από την αρχή της διακυβέρνησής μας.
Έχουν ολοκληρωθεί τα βασικά βήματα, το νομοθετικό κομμάτι (νόμοι για την αξιολόγηση, την κινητικότητα, το μητρώο επιτελικών στελεχών, τις ψηφιακές υπογραφές και πολλά ακόμη) ήδη μέχρι το τέλος του 2016.
Η αξιολόγηση είναι σημαντικό κομμάτι, πάνω σε αυτήν στηρίζονται και τα επόμενα βήματα.
Δεν μιλάμε μόνο για την αξιολόγηση του προσωπικού, των δημοσίων υπαλλήλων.
Έχουμε βάλει ένα καινούργιο πλαίσιο, με τίτλο "Αξιολόγηση 360 μοιρών".
 Οι κάτω και οι πάνω, αξιολογούνται από όλους, με διαφανή τρόπο και αξιοκρατικά κριτήρια.
Μαζί, υπάρχει και η αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών» είπε η κα.Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που μένει, ως κενό για την αξιολόγηση του προσωπικού το 2016 είναι ότι δεν υπήρχαν πριν, δεν είχαν συμβεί το 2014 και 2015, οι κρίσεις των προϊσταμένων».
«Για τους προϊστάμενους, τα τελευταία χρόνια, επί υπουργίας Μητσοτάκη αλλά και προηγουμένως, δεν έγινε ποτέ αξιολόγηση, από το 2010 μέχρι σήμερα.
Οι προϊστάμενοι μπήκαν με ανάθεση, και μάλιστα με μεγάλο κύμα σε μία νύχτα, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία παρέδιδε την διακυβέρνηση, το Δεκέμβριο του 2014» τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης