Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά και από το Ραγκούση κατά Γεννηματά, Θεοδωράκη για τη μη ενοποίηση των ΚΟ ΔΗΣΥ και Ποταμιού

Πυρά και από το Ραγκούση κατά Γεννηματά, Θεοδωράκη για τη μη ενοποίηση των ΚΟ ΔΗΣΥ και Ποταμιού
Επιτακτική ανάγκη να δηλώσουν δημόσια ότι αυτή η συμφωνία δεν ισχύει είπε ο κ.Ραγκούσης
Μετά τον Γ. Καμίνη και τον Θ. Θεοχαρόπουλο και ο Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη για τα όσα υποστήριξαν χθες σχετικά με τη μη ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, μετά την εκλογή του νέου αρχηγού του πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.
«Η κρυφή αυτή συμφωνία έγινε στην πλάτη των πολιτών που καλούνται να μετέχουν στην ίδρυση ενιαίας παράταξης και βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις δεσμεύσεις όλων για τη γέννηση μιας ενιαίας προοδευτικής παράταξης στις 12 Νοεμβρίου.
Όπως δήλωσα και χθες, δεν μπορώ να θεωρήσω ως ειλημμένη και δεσμευτική μια τέτοια απόφαση.
Αυτή η κρυφή συμφωνία τραυματίζει με τον χειρότερο τρόπο την ενοποίηση του χώρου μας.
Θεωρώ πλέον επιτακτική υποχρέωση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη να δηλώσουν δημοσίως ότι αυτή η συμφωνία δεν ισχύει και ότι θα σεβαστούν την διαδικασία ενοποίησης του χώρου μέσα από τη λειτουργία μίας και ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας.
Σε αντίθετη περίπτωση γεννάται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που απειλεί τα θεμέλια ενοποίησης» τόνισε ο κ.Ραγκούσης.
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ.Καμίνη, ο οποίος επιτέθηκε και αυτός στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη.
«Χθες, με την ομολογία της κυρίας Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη περί συμφωνίας, αποκαλύφθηκε ότι, για κάποιους στόχος δεν είναι η διεύρυνση της δημοκρατικής παράταξης αλλά η διατήρηση των μικρών ελεγχόμενων σχημάτων και μηχανισμών.
Όμως η προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης δεν είναι πρόσχημα.
Δεν μπορούν πια να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να παίζουν με τα συναισθήματά του.
Δεν γίνεται να προκαταλάβουμε τη διαδικασία και τις αποφάσεις των πολιτών.
Ο κόσμος της παράταξης με τη μαζική προσέλευση στις κάλπες έχει την ευκαιρία να δώσει εντολή για ένα νέο, ενιαίο κόμμα ανοικτό στην κοινωνία.
Σεβόμαστε την ιστορία όλων και στο όνομά της προχωράμε.
Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες, τον κόσμο της παράταξης, να δώσει την απάντησή του» τόνισε ο κ.Καμίνης ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θ.Θεοχαρόπουλο, ο οποίος σημείωσε πως η ενοποίηση των δύο ΚΟ πρέπει να γίνει εντός του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης