Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις για Γεωργιάδη, Ξαφά

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις για Γεωργιάδη, Ξαφά
Απόρροια της αύξησης των εσόδων από την φοροδιαφυγή και από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών το κοινωνικό μέρισμα είπε η κα.Γεροβασίλη
Να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις τόσο για το ρόλο της Μιράντας Ξαφά όσο και για την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη πως είναι ηθικό δικαίωμα του καθενός να φοροδιαφεύγει εάν υπάρχει υπερφορολόγηση καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
«Σήμερα που η οικονομία ανακάμπτει, που έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που χαλαρώνουν τα capital controls, που η χώρα βγαίνει στις αγορές και οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και τους ελληνικού λαού αναγνωρίζονται διεθνώς, μαθαίνουμε ότι η κ. Ξαφά υπονομεύει τη θέση της χώρας.
Παράλληλα, την ίδια στιγμή που γίνεται στην Ευρώπη μια μεγάλη συζήτηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω των περίφημων offshore, έχουμε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να ηθικοποιεί την φοροδιαφυγή των «βαμπίρ», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μοσκοβισί.
Καταλαβαίνω την αντιπολιτευτική στάση ως ένα σημείο αλλά να γίνεται με θεμιτούς τρόπους.
Αυτός ο τρόπος είναι αθέμιτος και αυτές οι συμπεριφορές ανθελληνικές» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 η κα.Γεροβασίλη, η οποία ζητά από τον κ.Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει αν είναι συνεργάτης του η κα.Ξαφά και αν ταυτίζεται με τις απόψεις του κ.Γεωργιάδη για την φοροδιαφυγή.
Αναφερόμενη στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, η κα. Γεροβασίλη υποστήριξε πως αυτό «είναι απόρροια της αύξησης των εσόδων από τη φοροδιαφυγή και από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών λόγω της μείωσης της ανεργίας».
Ερωτηθείσα για τις εκλογές του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, η κα. Γεροβασίλη τόνισε πως «το πραγματικό πολιτικό ενδιαφέρον ξεκινά μετά τον 2ο κύκλο για να δούμε ποιες πολιτικές θέσεις θα έχει αυτός ο χώρος», υπογραμμίζοντας πως αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι «αν θα συμμετέχουν και θα συμπορευτούν και οι ηττημένοι μετά την εκλογή επικεφαλής».
«Δεν μπορεί να στηθεί σοβαρός πολιτικός φορέας στην κεντροαριστερά με κύρια θέση την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η κα.Γεροβασίλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης