Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Πρόκληση τα όσα έγιναν στην Αγία Σοφία – Παρακολουθούμε με ψυχραιμία την κατάσταση με το Oruc Reis

Πέτσας: Πρόκληση τα όσα έγιναν στην Αγία Σοφία – Παρακολουθούμε με ψυχραιμία την κατάσταση με το Oruc Reis
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους εάν κριθεί απαραίτητο είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Πρόκληση χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τη μουσουλμανική προσευχή που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως είπε ο κ.Πέτσας, η καταδίκη δεν μπορεί να παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε διεθνές επίπεδο.
«Συνιστά πρόκληση όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού χριστιανούς αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό και πολιτισμένο κόσμο» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε σε όσα τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς.
Σχετικά με την ένταση στο Αιγαίο ο κ.Πέτσας είπε πως «ενώ η 'Αγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη NAVTEX για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται».
«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επιδημία του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR).
Επιπλέον, είπε ότι ο εφησυχασμός που οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων, οδήγησε στην απαγόρευση των πανηγυριών και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ.
«Εάν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους» υποστήριξε ο κ.Πέτσας, τονίζοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.
«Το κράτος έχει φροντίσει να κρατήσει «πολεμοφόδια» είπε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης