Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπ. Ναυτιλίας: Αυξάνεται στο 80% η πληρότητα στα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα για την ακτοπλοΐα

Υπ. Ναυτιλίας: Αυξάνεται στο 80% η πληρότητα στα πλοία - Όλα τα  νέα μέτρα για την ακτοπλοΐα
Αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών στα πλοία - Τι ισχύει

Αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας στο 80%,  από το 60% μέχρι σήμερα, αλλά και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες, ενώ διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβατών.
Σε ό,τι αφορά τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50%,  μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο στην περίπτωση που αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και εφόσον βεβαιώνεται, με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, αλλά και των φορέων κυβερνητικής πιστοποίησης αυτών, η τοποθέτηση και η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες δύνανται να ενδιαιτώνται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.
Ακόμη, καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο,  με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων.
Μάλιστα, υποχρεούνται οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού στα επιβατηγά και επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (https://www.ynanp.gr/el/).

Πρόστιμα 

Για κάθε παράβαση των διατάξεων και των μέτρων,  επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, κατά περίπτωση: α) στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ και β) στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης διοικητικό 1.000 ευρώ.
Στο μεταξύ, ρητή εντολή προς όλα τα λιμεναρχεία της χώρας να διεξάγουν πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία, έχει ζητήσει ο υπουργός Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκης.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης