Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης: Με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών η αύξηση κατά 20% της πληρότητας των πλοίων - Δεν συνιστά χαλάρωση

Πλακιωτάκης: Με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών η αύξηση κατά 20% της πληρότητας των πλοίων - Δεν συνιστά χαλάρωση
«Mέχρι σήμερα δεν έχουμε κρούσμα σε μέλος πληρώματος, ούτε κρούσμα που να συνδέεται με ταξίδι με πλοίο», τονίζει ο Γ. Πλακιωτάκης
Με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών έγινε η αύξηση κατά 20% της πληρότητας των πλοίων, παράλληλα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας όχι μόνο σε εσωτερικούς αλλά και στους εξωτερικούς  χώρους, για να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, υπογραμμίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης.     
«Δεν συνιστά χαλάρωση και δεν δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους για την υγεία επιβατών και πληρωμάτων, εφόσον τηρούνται τα μέτρα προστασίας», αναφέρει ο κ. Πλακιωτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, σημειώνοντας παράλληλα πως «οι έλεγχοι πάνω στα πλοία με κλιμάκια λιμενικών έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνέπεια στην τήρηση των νέων μέτρων».
Ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι «έτσι θα συνεχίσουμε, τόσο στα λιμάνια, όσο και πάνω  στα πλοία, ελπίζοντας ότι η τήρηση των μέτρων θα είναι καθολική και δεν θα χρειαστεί να επιβληθούν πρόστιμα».
Κληθείς να απαντήσει στο εάν θα αλλάξει εκ νέου η πληρότητα των πλοίων, ο υπουργός  αφού σημειώνει ότι καθημερινά παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα υγειονομικά δεδομένα, αναφέρει ότι «είμαστε σταθερά σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και , εάν και όταν χρειαστεί, θα πάρουμε τις αποφάσεις που θα είναι απαραίτητες».
Ακόμη, επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί  κάποιο κρούσμα στα πλοία που αφορά το επιβατικό κοινό ή ακόμα και το πλήρωμα.
Όπως αναφέρει « μέχρι σήμερα δεν έχουμε κρούσμα σε μέλος πληρώματος, ούτε κρούσμα που να συνδέεται με ταξίδι με πλοίο».
Επιπλέον, ο κ. Πλακιωτάκης κάνει λόγο για σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών που οφείλεται σε δύο λόγους.
Όπως εξηγεί, πρώτον,  στη διαρκή ενίσχυση με μέσα και προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο, και δεύτερον, στην αποφασιστικότητα, τις ικανότητες και στη συνέπεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.
Περαιτέρω, ο κ. Πλακιωτάκης μιλά και για τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς και ξεκαθαρίζει πως «διατηρούμε τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας σε ό,τι αφορά  τη φύλαξη των συνόρων μας».
Κατά τον ίδιο, το Λιμενικό συνεχίζει τις περιπολίες στα θαλάσσια σύνορα με αμείωτη ένταση και μάλιστα «η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος είναι διαρκείς, όπως άλλωστε είναι απαραίτητο».
«Γνωρίζουμε καλά ότι η Τουρκία μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να επανέλθει στην απαράδεκτη πρακτική της να χρησιμοποιεί ανθρώπους δυστυχισμένους, πρόσφυγες και μετανάστες, για να προωθήσει τις γεωστρατηγικές της επιδιώξεις.
Είμαστε λοιπόν, σταθερά σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Τέλος, για τη συμφωνία με την Αίγυπτο, υποστηρίζει πως ακυρώνεται στην πράξη το παράνομο και παράλογο τουρκολιβυκό μνημόνιο και κατοχυρώνονται τα νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδας.
«Η συμφωνία με την Αίγυπτο είναι ισορροπημένη και απολύτως σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο», καταλήγει ο κ. Πλακιωτάκης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης