Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Οι «ζυμώσεις» Λοβέρδου, η «Ομπρέλα» της Φώφης και η περίεργη σιωπή του Ανδρουλάκη

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Οι «ζυμώσεις» Λοβέρδου, η «Ομπρέλα» της Φώφης και η περίεργη σιωπή του Ανδρουλάκη
Σημαντικές οι ζυμώσεις στο Κίνημα Αλλαγής... ο Λοβέρδος βιάζεται για εσωκομματικές αλλαγές
Σχετικά Άρθρα

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε ένα μεγάλο γαιτανάκι επαφών από στελέχη και ρεύματα μέσα στο κόμμα που έδωσε την εντύπωση σε πολλούς ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε εκλογή νέου Προέδρου.
Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει καθώς βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και εκ της γενέσεως το εγχείρημα ενός Συνεδρίου θα στεφόταν με αποτυχία.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κάθε λόγο να βιάζεται να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές γρήγορα θέλοντας να ικανοποιήσει το θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργήσει η υποψηφιότητα του.
Έχει προχωρήσει σε ένα πρώτο κύμα επαφών, αρχίζοντας από την Κρήτη και έχει δημιουργήσει μία βάση στο πολιτικό του γραφείο όπου βλέπει, μιλάει και «ζυμώνεται» με στελέχη και κομματικούς.
Το μότο του είναι ότι με εκείνον στην αρχηγία το ΠΑΣΟΚ – τονίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το παραδοσιακό όνομα- μπορεί να διπλασιάσει τα ποσοστά του, να τραβήξει πρόσωπα που έχουν κατευθυνθεί προς ΝΔ αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν απογοητευτεί από την μετριότητα του Α.Τσίπρα.

Αυτοί στηρίζουν σε πρώτη φάση τον Ανδρέα

Μετά την πρώτη ζύμωση, τον Ανδρέα Λοβέρδο στηρίζουν η Εύα Καιλή από την Ευρωβουλή, η οποία έχει κόντρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Έχει μία σταθερή βάση υποστήριξης από την Θεσσαλονίκη. Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ με τον Ανδρέα Λοβέρδο συμπαρατάσσονται ήδη η Χαρά Κεφαλιδου και ο βουλευτής Αιτολωακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ενώ μαζί του είναι και ο εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου του κόμματος Σπύρος Καρανικόλας. Σύντομα θα ξεκαθαρίσουν και άλλα στελέχη τη θέση τους.
Γιατί καθυστερεί η Γεννηματά την εσωκομματική εκλογή
Η δε Φώφη Γεννηματά, δεχόμενη τις εισηγήσεις των στενών της ανθρώπων, αποφάσισε να μην βιαστεί.
Μάλιστα, έδωσε να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να ανοίξει θέμα διαδοχολόγιας τώρα για 3 λόγους:

  1. Διότι υπάρχει η πανδημία και δεν είναι εύκολες οι συγκεντρώσεις στελεχών
  2. Διότι υπάρχει ανοικτό το σενάριο των πρόωρων εθνικών εκλογών μέχρι το καλοκαίρι και το ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι σε εγρήγορση και
  3. Διότι και η ίδια δεν ξέρει ακόμα ακριβώς τι να κάνει.

Να ξεπεράσει τα ποσοστά που έλαβε το κόμμα δεν μπορεί.
Να διεκδικήσει κάποια θεσμική καρέκλα; Κανείς δε ξέρει.

Η Ομπρέλα της Φώφης

Η Φώφη Γεννηματά έχει ένα μεγάλο κύκλο υποστηρικτών και θα έλεγε κανείς ότι κατέχει τους μηχανισμούς του κόμματος. Μάλιστα γύρω από την Φώφη έχει σχηματιστεί μία «ομπρέλα ιδεολογικών ομάδων» που την στηρίζουν υπό την αίρεση ότι θα στραφεί προς τη λύση της προοδευτικής διακυβέρνησης. Είναι οι Ανανεωτική Αριστερά του Θ. Μαργαρίτη, οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλοδημοκρατία με γραμματέα τον Μιχάλη Χάλαρη, ο Γιώργος Καμίνης καθώς και η Παπανδρεική φρουρά (ΓΑΠ, Καστανίδης κ.α). Μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνει ο Μειμάρογλου της Μεταρρύθμισης. Φίλος του Σημίτη αλλά και το Λοβέρδου, ωστόσο εμπνέεται περισσότερο για μία ανοικτό κόμμα με συνεργασίες παρά στην επιστροφή του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, Ομπρέλα έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αποτελούν την εσωκομματική αντιπολίτευση του Α.Τσίπρα.

Περίεργη σιωπή Ανδρουλάκη

Αυτό που έχει σημασία είναι τι θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, διότι η σιωπή του έχει κάνει πολλούς να αναπτύσσουν θεωρίες όπως π.χ ότι υπάρχει συμφωνία του με τη Φώφη για ομαλή μετάβαση του κόμματος σε αυτόν.
Είναι περίεργο πως ο ίδιος, ο οποίος ήταν σκληρός επικριτής της Φώφης, έχει σιγήσει και περιμένει… τις εξελίξεις.
Όπως επίσης έχει σιγήσει και στο ζήτημα της προοδευτικής διακυβέρνησης… Αναρωτιούνται όλοι αν έχουν αλλάξει οι απόψεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Ν.Ανδρουλάκης έχει μία σταθερά ατόμων και στελεχών που τον υποστηρίζουν αλλά δεν γνωρίζουμε εάν θα τον ακολουθήσουν εάν υπάρξει πορεία σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν στενά όσα συμβαίνουν στο ΚΙΝΑΛ. Στη ΝΔ θεωρούν ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα οδηγηθεί σε μία άτυπη απομόνωση που μοιραία θα τον φέρει σε αυτήν.
Τον θεωρούν ικανό στέλεχος που θα τους φέρει ακόμα περισσότερο κεντροαριστερό κόσμο στο κόμμα.
Και εάν φύγει ο Λοβέρδος, ενδεχομένως να φύγουν και άλλα στελέχη που δεν θέλουν την πορεία που έχει πάρει το ΚΙΝΑΛ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης