Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Πρώιμη η συζήτηση για άρση του lockdown ως την 25η Μαρτίου

Γεραπετρίτης: Πρώιμη η συζήτηση για άρση του lockdown ως την 25η Μαρτίου
Ελπίζουμε για το Πάσχα αν και είμαστε πολύ μακριά για να γίνει οποιοσδήποτε σχεδιασμός για τότε
Σχετικά Άρθρα

Πρώιμη χαρακτήρισε τη συζήτηση για την άρση του lockdown ως της 25 Μαρτίου ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αν και υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι εντός του Μαρτίου, να ανοίξει σταδιακά η αγορά και η κοινωνία.
Μιλώντας στο Mega υποστήριξε ότι το αν θα επεκταθεί το καθεστώς αυστηρής απαγόρευσης και μετά την Καθαρά Δεύτερα είναι κάτι που θα εξεταστεί την επόμενη Παρασκευή.
Αναφερόμενος στο λιανεμπόριο, δήλωσε πως επιθυμία είναι να ανοίξει με τη φυσική παρουσία των πελατών αλλά με αυστηρούς όρους και έλεγχο της κινητικότητας. Ο υπουργός σημείωσε ότι κάθε 15 μέρες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο κοστίζει στην οικονομία 1,5 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε ότι πρόθεση είναι και το ισόρροπο άνοιγμα των σχολείων.

Ελπίζουμε στο Πάσχα

Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την ελπίδα του το Πάσχα να είμαστε στα χωριά μας, λέγοντας πάντως ότι θα υπάρχουν μέτρα πρόληψης και η χρήση μάσκας. Υπογράμμισε ωστόσο ότι είμαστε πολύ μακριά για να γίνει οποιοσδήποτε σχεδιασμός για το Πάσχα
Ο υπουργός τόνισε ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων οφείλεται αφενός στις μεταλλάξεις, που σε κάποιες περιοχές όπως είναι η Αττική αγγίζουν το 90% των κρουσμάτων και αφετέρου στον αυξημένο αριθμό τεστ, που κάποιους μέρες ξεπερνούν και τις 60 χιλιάδες.
Αναφερόμενος στις ιδιωτικές κλινικές, δήλωσε ότι έχει υπάρξει συνεργασία του δημοσίου με ιδιωτικές κλινικές και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις επρόκειτο για πρωτοβουλία των ιδιωτών. Εξήγησε πως όταν μιλάμε για επίταξη σημαίνει ότι δημόσιο πληρώνει τις δομές αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης