Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή – Μυλωνάκης: Ελλειμματικός ο προϋπολογισμός από την εγγραφή - Φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες ότι πάμε καλά

Βουλή –  Μυλωνάκης: Ελλειμματικός ο προϋπολογισμός από την εγγραφή - Φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες ότι πάμε καλά
Ο Α. Μυλωνάκης δήλωσε πως η Ελληνική Λύση θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, πλην των πιστώσεων της Εθνικής 'Αμυνας
Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη είναι τη Βουλή η συζήτηση για τον νέο κρατικό Προϋπολογισμό, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται το βράδυ με την ονομαστική ψηφοφορία.
«Φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες είναι ότι πάμε καλά» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, τονίζοντας πως ο προϋπολογισμός «από την εγγραφή του είναι ελλειμματικός, δεν μπορεί να εφαρμοστεί και δεν έχει προοπτική».
Ο κ. Μυλωνάκης ανέφερε ότι σήμερα που «είναι μια παγωμένη ημέρα, τι δίνει ο προϋπολογισμός και πώς θα ζεσταθεί ο παππούς και η γιαγιά όταν δεν μπορεί να πληρώσει το φυσικό αέριο ή το ρεύμα, που έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τιμολόγια. Ψίχουλα που τους δίνετε. Φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες είναι ότι πάμε καλά».
Κάνοντας αναφορά στην κατάσταση του συστήματος Υγείας, ο κ. Μυλωνάκης σημείωσε ότι έχουμε πρόβλημα με τις ΜΕΘ γιατί δεν δίνονται κίνητρα για να επιστρέψουν από το εξωτερικό οι εντατικολόγοι, οι πνευμονολόγοι που αμείβονται με τριπλάσιους μισθούς.
«Εσείς , εν όψει και του πέμπτου κύματος που ακούμε, κόβετε χρήματα από την Υγεία στον προϋπολογισμό», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, απέρριψε την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως «σας είχαμε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια, και φωνάζαμε προσοχή έρχεται ενεργειακή κρίση. Σας είχαμε κάνει προτάσεις και κυρίως σας είχαμε πει να μην κλείσετε τους λιγνίτες. Γιατί από αυτόνομοι στο ηλεκτρικό ρεύμα γίναμε επαίτες. Και από το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη, τώρα έχουμε το ακριβότερο. Εσείς, τώρα, με τους λιγνίτες πετάτε τον πλούτο μας».
Τέλος, ο κ. Μυλωνάκης δήλωσε πως η Ελληνική Λύση θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, πλην των πιστώσεων της Εθνικής 'Αμυνας, καθώς οι δαπάνες της άμυνας είναι αναγκαίες εάν θέλουμε η χώρα μας να είναι ελεύθερη και πρέπει να δώσουμε χρήματα για οπλικά συστήματα αλλά και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση στη Βουλή έχει ξεκινήσει με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, ενώ θα ακολουθήσουν από το μεσημέρι οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής του δύναμης και θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας.
Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης