Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή- Βελόπουλος: Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε πηγαίνετε σε εκλογές – Είστε η επιτομή της αποτυχίας

Βουλή- Βελόπουλος: Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε πηγαίνετε σε εκλογές – Είστε η επιτομή της αποτυχίας
«Εγώ είμαι έτοιμος να αποσύρω τις επιχειρήσεις μου από την Ελλάδα. Η εφορία με κυνηγά, το ΣτΕ με κυνηγά, το ΕΣΡ με κυνηγά. Κανένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να λειτουργήσει αν επικρατούν συνθήκες τύπου Σιναλόα», είπε χαρακτηριστικά ο K. Βελόπουλος

«Αν δεν έχετε πολιτική αξιοπρέπεια, αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε πηγαίνετε σε εκλογές. Αν δεν μπορείτε να δώστε λύσεις καρατομήστε αυτούς που λένε ψέματα. Διαφορετικά η Ελλάδα θα τελειώσει. Την έχετε καταντήσει για λύπηση. Μην την τελειώσετε οριστικά. Έχετε κάνει τον Έλληνα επαίτη και αυτό δεν του αξίζει. Στον Έλληνα αξίζει μια Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη οικονομικά που ανήκει στους Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.
Ο κ. Βελόπουλος στην αρχή της ομιλίας του σημείωσε ότι «η σημερινή απουσία του πρωθυπουργού είναι αδιανόητη. Δεν μπορεί να συζητάμε για τον προϋπολογισμό και να απουσιάζει» και πρόσθεσε «εδώ φαίνεται και η συμπαιγνία σας, γιατί ούτε και ο κ. Τσίπρας είναι εδώ».
«Όλα τα κόμματα από το 1974 έως σήμερα έχετε ταυτίσει το κράτος με το κόμμα. Είναι μια στραβή αντίληψη, η οποία αποτυπώνεται στην πολιτική καθημερινότητα. Αναπαράγετε ένα αυταρχικό κομματικό κράτος με στόχο να επιβληθείτε. Το κράτος που λέγεται Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός αλλά του Ελληνικού λαού. Πάμε στο γκρεμό έρχεται πείνα. Ο πληθωρισμός σκοτώνει την οικονομία και τους φτωχούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος.
Ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε την άποψη ότι υπάρχει συγκυβέρνηση, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Θέλετε να είστε πετυχημένος υπουργός; Αντιγράψτε πετυχημένα μοντέλα όπως της Ρωσίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας. Πέτυχαν γιατί έχουν εθνικό οικονομικό προστατευτισμό. Προστατέψτε τα ελληνικά προϊόντα. Επιβάλετε δασμούς, επιβάλετε ποιοτικό έλεγχο στα εισαγόμενα προϊόντα».

Για τον προϋπολογισμό

Σε ό,τι αφορά «τον προϋπολογισμό που καταθέσατε, θα σας πω ότι είστε η επιτομή της αποτυχίας», είπε ο κ. Βελόπουλος και παρέθεσε 12 παρατηρήσεις – αποδείξεις της αποτυχίας αναφέροντας τα εξής:
«-1) Έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών – παρουσίασε επιδείνωση 7,9% το 2020

  • 2) Χρέος γενικής κυβέρνησης – ανήλθε στο 206,3% του ΑΕΠ
  • 3) Ενοποιημενο χρέος ιδιωτικού τομέα, χρεόγραφα, δάνεια – σημείωσαν αύξηση 14,8%
  • 4) Κόκκινο ιδιωτικό χρέος – έφθασε στα 244 δις τον Ιούλιο του ‘21
  • 5) Καθαρή διεθνής θέση Ελλάδας – επιδεινώθηκε κατά 20,8% του ΑΕΠ, δηλαδή στο 175% ή 290 δις!!
  • 6) Έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών – καταγράφει την δευτερη χειρότερη επίδοση
  • 7) Εξωτερικό χρέος – έφθασε στα 526,4 δις τον Ιούλιο του ’21 από 400 δις που ήταν
  • 8) Δημοσιονομικό έλλειμμα κεντρικού κράτους – προβλέπεται στα μειον 10,17 δις το 2022
  • 9) Σε τρια χρόνια χάθηκαν 41,1 δις ή το 25% του ΑΕΠ το 2020 από ζημίες
  • 10) Είχαμε τη δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ
  • 11) Τόκοι των SWAP 2017-2022 εφθασαν στα 6,77 δις
  • 12) Προβλέπεται αύξηση φόρων στα 50 δις το 2022 από 46,5 δις που ηταν το 2021.

Αυτά είναι τα πεπραγμένα σας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιτυχημένης διακυβέρνησης Μητσοτάκη – Σταϊκούρα».
Πρόσθεσε πως υπάρχουν και άλλοι δείκτες που προκαλούν ανησυχία και θα οδηγήσουν σε καταστροφή.
«Και αναφέρομαι στο δημοσιονομικό έλλειμμα και το έλλειμμα του εξωτερικού ισοζυγίου, το πληθωρισμό και την πορεία του χρέους. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το εμπορικό έλλειμμα είναι διογκωμένο κατά 23,8% σε ετήσια βάση, στην περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021. Ο πληθωρισμός τους τελευταίους μήνες επιταχύνεται. Αν συνεχιστεί έτσι και το 2022 θα ανατραπεί μεγαλο μέρος του οικονομικού σχεδιασμού. Θα γίνει αναπόφευκτη η σύνδεση της αύξησης των τιμών με τους μισθούς. Θα συμπαρασύρει και της αποδόσεις των ομολόγων. Πάμε στο γκρεμό! Έρχεται πείνα! Το καταλαβαίνετε; Θα πεινάσει ο Έλληνας. Ήδη πεινάει! Αντιλαμβάνεστε τι κάνετε; Δεν ντρέπεστε να μιλάτε για επιτυχία;», είπε χαρακτηριστικά.

Για ενέργεια

«Δυστυχώς δεν έχουμε άξια ηγεσία να αναλάβει την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας. Η χώρα μας είναι γεμάτη υδρογονάνθρακες, αλλά πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών είπαν όχι στα πετρέλαια, όχι στο φυσικό αέριο, όχι στην πυρηνική ενέργεια. Επιπλέον θέλουν καλά και σώνει να καταργήσουν και τους λιγνίτες. Και δεν αντιλαμβάνεστε ότι ζούμε έναν πόλεμο. Η Ρωσία χρησιμοποιεί το ενεργειακό όπλο που έχει. Η Κίνα χρησιμοποιεί το όπλο της τροφικής αλυσίδας. Η Τουρκία χρησιμοποιεί το υβριδικό όπλο των παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα έχει όπλο ενεργειακό, αλλά ο πρωθυπουργός δεν θέλει. Έχουμε έναν παγκόσμιο υβριδικό πόλεμο που εξελίσσεται υπόγεια και θα βγούμε χαμένοι από τις λάθος επιλογές μας», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Παθογένειες δεκαετιών

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν ακούμπησε προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών.
«Είμαστε λίγο πριν την Βουλγαρία. Είμαστε στην ίδια θέση με εκείνους που πεινούσαν πριν 10-15 χρόνια. Σχεδόν μας αγγίζουν. Και εδώ τα κόμματα που έχουν κάνει οικονομικά εγκλήματα θριαμβολογούν. Δεν έχετε πατάξει την γραφειοκρατία στις επενδύσεις. Δεν έχετε στελεχώσει την περιφέρεια για να βοηθήσει στις επενδύσεις χωρίς γραφειοκρατία. Όσο για το φορολογικό σύστημα, έχετε γίνει κυνηγοί κεφαλών», τόνισε.
«Εγώ είμαι έτοιμος να αποσύρω τις επιχειρήσεις μου από την Ελλάδα. Η εφορία με κυνηγά, το ΣτΕ με κυνηγά, το ΕΣΡ με κυνηγά. Κανένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να λειτουργήσει αν επικρατούν συνθήκες τύπου Σιναλόα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Συγκυβέρνηση

«Κύριοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνετε για συγκυβέρνηση και αυτό φαίνεται», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Και εξήγησε: «θέλετε απόδειξη; Λέγατε προδότες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών και όταν εμείς ζητήσαμε να γίνει εξεταστική για τα Σκόπια είπατε όχι. Λέγατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 103 ανθρώπους στο Μάτι και όταν ζητήσαμε εξεταστική για το Μάτι είπατε όχι. Λέγατε για τα χαμένα 100 δις το πρώτο 6μηνο του 2015 και όταν εμείς ζητήσαμε εξεταστική είπατε όχι. Εσείς δεν είστε κυβέρνηση. Έχετε έρθει για να καλύψετε τα λάθη των άλλων. Τώρα είχαμε και το θέμα που προέκυψε από την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποπέμπει τον κ. Κουρουμπλή. Δεν ξέρω αν και τι ήξερε ο πρωθυπουργός. Προσωπικά πιστεύω ότι ήξερε..».

Για κορωνοιό και μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο θέμα του κορωνοιού και σημείωσε πως «η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσιόδρας από αμνός έγινε θυσία. Όμως κανάλια και δημοσιογράφοι πλουτίζουν από την πανδημία. Και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να μην πιστεύει κάποιος όσα λένε τα κανάλια σε σχέση με την πανδημία. Ζουν από αυτή. Με λίγα λόγια πρέπει να υπάρχει η πανδημία για να καλυφθεί η κυβερνητική ανυπαρξία και ανικανότητα και για αν ζουν πλουσιοπάροχα αυτοί και η ΝΔ».
Πρόσθεσε πως «η έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα με απλά μαθηματικα λέει πως θα είχαμε γλυτώσει πάνω από 7.000 θανάτους αν η κυβέρνηση δεν είχε υποστελεχώσει το ΕΣΥ. Όμως μου έκαναν εντύπωση τα αντανακλαστικά του κ. Τσίπρα, ο οποίος σε μια ημέρα άλλαξε. Έδιωξε και τον κ. Κουρουμπλή. Αυτό που προκύπτει όμως είναι ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Γέμισαν οι εντατικές και φοβάστε να το ομολογήσετε. Το πρόβλημα δεν είναι οι πολλοί ασθενείς, αλλά οι λίγες εντατικές. Και όλα αυτά γιατί 7.000 γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε αναστολή. Δεν υπάρχει προσωπικό. Στο εξωτερικο ο γιατρός παίρνει 5.000 το μήνα. Γιατί λοιπόν να κάτσει στην Ελλάδα; Και πώς θα λειτουργήσουν οι ΜΕΘ χωρίς προσωπικό; Δεν θα αναφερθώ στα ράντζα, που πεθαίνουν οι άνθρωποι διασωληνωμένοι στους διαδρόμους των νοσοκομείων. 17.500 γιατροί μετανάστευσαν και τους διώξατε εσείς. Τους σπουδάσαμε εδώ και τους διώξατε να πάνε να δουλέψουν στο εξωτερικό. Και χθες από το βήμα της βουλής ο κ. Σκέρτσος είπε ότι είναι αδιάφορο αν η κυβέρνηση γνώριζε ή όχι για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Μα αυτό είναι πρόκληση. Μαζέψτε τους. Είναι αναλγησία να μιλούν έτσι όταν η κατάσταση είναι αυτή που είναι. Ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να ξηλώσει τις επιτροπές και τους συμβούλους του. Και αν δεν μπορεί να το κάνει να πάει σε εκλογές για να πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού αν το αξίζει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης