Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κικίλιας «καίγεται» αλλά το Μαξίμου ούτε που συζητάει την επιστροφή Π. Αρκουμανέα στο Υπουργείο Τουρισμού

Ο Κικίλιας «καίγεται» αλλά το Μαξίμου ούτε που συζητάει την επιστροφή Π. Αρκουμανέα στο Υπουργείο Τουρισμού
Ένα πρόσωπο από τα παλιά συζητείται το τελευταίο διάστημα στα νεοδημοκρατικά πηγαδάκια και αυτό είναι του πρώην προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα
Σχετικά Άρθρα

Ένα πρόσωπο από τα παλιά συζητείται το τελευταίο διάστημα στα νεοδημοκρατικά πηγαδάκια και αυτό είναι του πρώην προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.
Ο λόγος είναι ότι έχουν ξεκινήσει και από το Μέγαρο Μαξίμου και κοιτάνε για ονόματα αντικαταστατών σε όσους γενικούς γραμματείς θα παραιτηθούν για να κατέβουν στις εθνικές εκλογές, μιας και ο νόμος είναι ξεκάθαρος και χρειάζεται να παραιτηθούν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Φεύγει η Λοίζου, θέλει να φέρει τον Αρκουμανέα

Δεν το κρύβει ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ότι θα ήθελε τώρα που θα παραιτηθεί η Βίκυ Λοίζου γενική γραμματέας τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης, να τοποθετήσει τον καλό του φίλο Παναγιώτη Αρκουμανέα. Το λένε στελέχη που μιλούν καθημερινά μαζί του.
Ήταν μαζί στο Υπουργείο Υγείας, εκείνος υπουργός και ο φίλος του πρόεδρος του ΕΟΔΥ, που μάλιστα παραιτήθηκε όταν έγινε ανασχηματισμός διότι ήταν γνωστό ότι ο κ. Κικίλιας τού παρείχε πολιτική κάλυψη σε όλες τις κινήσεις του.
Και ως αντάλλαγμα ο όμιλος ΣΚΑΙ –με τον οποίο ο κ. Αρκουμανέας έχει προνομιακή σχέση- ήταν πάντα στήριγμα του Βασίλη Κικίλια.
Άλλωστε, του το είχε τάξει ότι θα τον φέρει κοντά του στο νέο πόστο με κάποιο τρόπο.

Τον θεωρούν αποτυχημένο και ρίψασπι

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι και τόσο διαθέσιμο να επαναφέρει ένα πρόσωπο που για τους μισούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού θεωρείται ένας αποτυχημένος πρόεδρος του ΕΟΔΥ.
Παραιτήθηκε από την θέση του στη μέση του κυκλώνα της πανδημίας, ρίψασπις έφυγε για να μην φορτωθεί τις πολιτικές ευθύνες της πανδημίας.

Γιατί σιωπαίνει ο Κικίλιας για την έκθεση Λύτρα;

Μάλιστα, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ένα ακόμα λόγο να είναι στα κάγκελα με τον Βασίλη Κικίλια τις τελευταίες μέρες.
Η έκθεση Λύτρα-Τσιόδρα που μιλούσε για την αυξημένη θνητότητα στις εκτός ΜΕΘ κλίνες δόθηκε σε ανώτατο επίπεδο όταν ο Βασίλης Κικίλιας ήταν αρμόδιος υπουργός.
Μάλιστα, το κυρίαρχο σενάριο που έχουν εξετάσει στο Μαξίμου είναι να την παρέλαβε ο γενικός γραμματέας Yπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και να την παρέδωσε στον ιεραρχικά ανώτερό του.

Δεν υπάρχει στον ορίζοντα του Μαξίμου ο Αρκουμανέας

Για κάποια πρόσωπα μέσα στο μέγαρο δεν είναι τυχαίο που σε όλη αυτή την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε σχετικά με την επίμαχη μελέτη, ο τότε αρμόδιος υπουργός παρέμεινε σιωπηρός και εκτός κάδρου.
Προφανώς, στο Μαξίμου κάτι ξέρουν.
Άλλωστε, οι σχέσεις των δύο μερών ποτέ δεν υπήρξαν καλές μετά από ένα χρονικό σημείο και μετά.
Προς το παρόν, όσο και να χαίρεται η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, για το Μαξίμου δεν υπάρχει στον ορίζοντα ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης