Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Πλεύρης: Ο Τσίπρας ήθελε στην πραγματικότητα να κάνει την πρόταση μομφής στο ΚΙΝΑΛ - Σύγκρουση με Σκουρλέτη

Βουλή - Πλεύρης: Ο Τσίπρας ήθελε στην πραγματικότητα να κάνει την πρόταση μομφής στο ΚΙΝΑΛ - Σύγκρουση με Σκουρλέτη
H πρόταση μομφής δεν στρέφεται κατά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στρέφεται κατά του κ. Ανδρουλάκη, τόνισε ο Θ. Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

«Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει ένα δώρο στην Κυβέρνηση, κάνοντας πρόταση μομφής, προφανώς γιατί στην πραγματικότητα την πρόταση μομφής ήθελε να την κάνει στο Κίνημα Αλλαγής», τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην πανδημία λέγοντας πως η ενίσχυση του ΕΣΥ έχει συγκεκριμένα νούμερα και πως υπερδιπλασιάστηκαν οι κλίνες ΜΕΘ, στα δύο χρόνια προκηρύχθηκαν 3.000 θέσεις και έπονται και άλλες,
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το 89% των θανάτων είναι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, τονίζοντας πως «η προσπάθεια όλων μας είναι αυτοί οι άνθρωποι να πειστούν να εμβολιαστούν», ενώ σημείωσε ότι «1η Σεπτεμβρίου ήταν στο 67% το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στον ενήλικο πληθυσμό. Και σήμερα είναι 84%.17 μονάδες με τα μέτρα τα οποία καταψηφίσατε».

Για Πολάκη και Κουβέλα

«Και τι θα κάνατε εσείς για τον εμβολιασμό αν ήσασταν Κυβέρνηση κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Θα είχατε τον κύριο Πολάκη Υπουργό στη θέση της κυρίας Γκάγκα και στη δική μου θέση τον κύριο Ξανθό», είπε χαρακτηριστικά.
«Ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε υποχρεωτικά μόλις μπήκε η υποχρεωτικότητα. Άρα θα είχατε εμπιστευτεί την τύχη του εμβολιασμού σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ήταν υπέρ του εμβολιασμού», πρόσθεσε ο κ.Πλεύρης.
Ακόμη, ανέφερε ότι «στις Σέρρες γίνεται σήμερα σερραϊκό συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας και των πιστοποιητικών υγειονομικών φρονημάτων με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη τον Κούβελα», ο οποίος «ήταν η επιλογή της κυβέρνησής σας να είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων. Και πρόεδρος της ιατρικής λίστας του ΕΟΦ», άρα «θα ήταν στις συγκεκριμένες θέσεις που σήμερα κρίνουνε την πορεία του εμβολιασμού, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ».
«Ο κ. Πολάκης και ο κ. Κούβελας θα έκαναν την δουλειά που κάνει ο κύριος Μάριος Θεμιστοκλέους», συμπλήρωσε.
«Προφανώς καταψηφίζουμε την πρόταση μομφής που δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης αλλά στρέφεται κατά του κυρίου Ανδρουλάκη», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Σύγκρουση με Σκουρλέτη - Πλεύρη

Απαντώντας στην κριτική του Π. Σκουρλέτη για τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο Γ. Γεραπετρίτης με τον Μ. Φουρθιώτη, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ από τα οποία την ώρα ομιλίας του υπουργού Υγείας, εκτοξεύονταν «βολές» για τα sms με τον Μένιο Φουρθιώτη, ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης ανέφερε «επειδή σας αρέσουν τα sms και αναφέρεστε σε αυτά, να σας θυμίσω πως απευθυνόταν σε εσάς, στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλογρίτσας. ‘Καμάρι μου, λεβέντη μου'. Αυτά ήταν τα sms που αλλάζατε. Γιατί σας ενοχλούν σήμερα τα sms αλλά τα sms που μεγαλοεργολάβος έλεγε υπουργό σας ‘καμάρι μου και λεβέντη μου', δεν σας ενοχλούσαν».
«Όταν θα ερχόμαστε σε αυτό εδώ το βήμα, θα έχουμε τα στοιχεία. Από τη μια θα έχετε μια κυβέρνηση που αγαπάει την ευθύνη και από την άλλη θα έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία κάθε φορά που βρέθηκε σε θέση εξουσίας διέλυσε τη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης και κατέληξε «προφανώς καταψηφίζουμε την πρόταση μομφής που δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης αλλά στρέφεται κατά του κυρίου Ανδρουλάκη».
«Δεν περίμενα να υπερασπιστείτε τον κ. Φουρθιώτη. Είστε αδικαιολόγητοι . Αδιόρθωτοι. Είστε ικανοί να μην στηρίζετε το σύστημα υγείας επειδή είναι δημόσιο» ανταπάντησε ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει επαγγελματική εμπειρία.
«Δεν περιμέναμε να υπερασπιστείτε κι εσείς τον κ. Φουρθιώτη. Δεν ξέρω τι υπηρεσίες σας παρέχει και εσάς…», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι "υπερασπίζομαι και την δική μου εργασία και του πρωθυπουργού. Εσείς υπερασπιστήκατε μόνο τη δική σας. Για σηκωθείτε να πείτε για την εργασία του κ. Τσίπρα που δεν έχει εργαστεί ποτέ".
«Κύριε Σκουρλέτη, επειδή είναι Βουλή. Αν λέτε κάτι θα το λέτε. Έχετε κάτι για τον κ. Φουρθιώτη;
Τη λάσπη που έχετε μάθει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα τη σταματήσετε! Θα τη σταματήσετε! Θα τη σταματήσετε! Είπατε ψευδέστατα και συκοφαντικά, πράγμα που το συνηθίζετε, αν υπάρχει κάτι για το οποίο να μου παρέχει υπηρεσίες ο κ. Φουρθιώτης. Ακούστε κύριε Σκουρλέτη. Πριν είπατε ανεπάγγελτο τον κ. Μητσοτάκη. Ανεπάγγελτο λέτε εσείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχετε αρχηγό έναν άνθρωπο που δεν έχει εργαστεί ούτε δευτερόλεπτο στη ζωή του! Πείτε μου τι δουλειά έκανε ο κ. Τσίπρας; Εσείς κύριε Σκουρλέτη, σας διόρισε εκπρόσωπο Τύπου και στις πρώτες εκλογές που γίνανε, δεν βγήκατε βουλευτής ενώ ήσασταν και εκπρόσωπος Τύπου; Ζείτε όλο από τον ήλιο του Αλέξη Τσίπρα αλλά ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ούτε δευτερόλεπτο. 'Αρα για εργασία δεν θα πείτε», τόνισε ο κ. Πλεύρης.
Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «όταν ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι είναι από αυτούς οι οποίοι μπορούν να μην κάνουν και πολιτική για να ζήσουν, είπα ότι τον πρώτο που μπορεί να αναφέρει είναι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εσείς όμως αναφερθήκατε σε εμένα, αναπαράγοντας διάφορα ακροδεξιά τρολ. Η σχέση σας με την ακροδεξιά είναι γνωστή κ. Πλεύρη και η διαδρομή σας. Εγώ λοιπόν στη ζωή μου έζησα από την δικιά μου δουλειά και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Αφήστε λοιπόν αυτού του είδους τη λάσπη. Και αν θέλετε να συγκριθούμε για τον δικό μου μέσο όρο των ενσήμων με αυτόν του πρωθυπουργού, που έχει πάρα πολύ λίγα, της κυβέρνησης και των υπουργών σας. Να δούμε τι γίνεται. Να δούμε ποια είναι η αλήθεια».
Ο κ. Πλεύρης απάντησε λέγοντας «δείτε τώρα τη διαφορά μας. Εγώ, από αυτό εδώ το βήμα, υπερασπίζομαι και την προσωπική εργασία και την εργασία του πρωθυπουργού που έχει εργαστεί δέκα χρόνια, προτού γίνει βουλευτής. Εσείς, υπερασπιστήκατε τη δική σας προσωπική εργασία. Για σηκωθείτε και πείτε για την εργασία του κ. Τσίπρα, που δεν έχει εργαστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο! Σηκωθείτε! Πείτε που εργάστηκε; Πείτε τι έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης