Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο αντιεμβολιαστής γιατρός Κούβελας ίδρυσε κόμμα αρνητών με τίτλο «Πνοή Δημοκρατίας»

Ο αντιεμβολιαστής γιατρός Κούβελας ίδρυσε κόμμα αρνητών με τίτλο «Πνοή Δημοκρατίας»
Ο καθηγητής του ΑΠΘ έχει κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου, με αφορμή την επίμαχη ανάρτησή του στο Facebook, με την οποία συνέδεε το ισχαιμικό επεισόδιο του τότε υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που είχε κάνει 8 μήνες νωρίτερα

Στη δημιουργία πολιτικού κόμματος προχώρησε ο αντιεμβολιαστής γιατρός και καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, "ο κ. Κούβελας υπέγραψε στον Άρειο Πάγο την ίδρυση του κινήματος, με την ονομασία "Πνοή Δημοκρατίας".
Ο καθηγητής του ΑΠΘ έχει κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου, με αφορμή την επίμαχη ανάρτησή του στο Facebook, με την οποία συνέδεε το ισχαιμικό επεισόδιο του τότε υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που είχε κάνει 8 μήνες νωρίτερα.
Η δίκη του στο τέλος Μαρτίου πήρε αναβολή γιατί απουσίαζαν δύο βασικοί μάρτυρες.
Στο πλευρό του βρέθηκαν δεκάδες άτομα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήταν κατά κύριο λόγο αντιεμβολιαστές υγειονομικοί, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Κούβελα θυμήσου, η αλήθεια είναι μαζί σου".
"Η αναφορά μου δεν είχε καμία είδηση, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί ψευδής", ανέφερε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, σε δηλώσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2021 ο σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο και ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, είχε αναφερθεί με ανάρτησή του στο Facebook σε πιθανή παρενέργεια από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, που ο κ. Χαρδαλιάς είχε κάνει 8 μήνες πριν, με τον καθηγητή να ζητά να υποβληθεί κίτρινη κάρτα στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Ήταν αυτή ακριβώς η ανάρτηση στα  social media που έκανε τον εισαγγελέα να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και τελικά την απαγγελία κατηγορίας για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στον κ. Κούβελα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης