Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Μητσοτάκη τη Δευτέρα 8/8 για την υπόθεση των υποκλοπών, στη σκιά των παραιτήσεων Δημητριάδη και Κοντολέοντος

Παρέμβαση Μητσοτάκη τη Δευτέρα 8/8 για την υπόθεση των υποκλοπών, στη σκιά των παραιτήσεων Δημητριάδη και  Κοντολέοντος
Τη Δευτέρα 8/8 η παρέμβαση - δήλωση του Κ. Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση - δήλωση του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, αναμένεται τη Δευτέρα 8/8, μετά την πολιτική "αναταραχή" που προκάλεσαν οι παραιτήσεις του ΓΓ του πρωθυπουργού, Γρ.Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα, με φόντο την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Ο κ. Μητσοτάκης, όπως φαίνεται, μετά και τη χθεσινή θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αίτημα για εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη πριν την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, θα προβεί σε τοποθέτησή του, χωρίς να περιμένει την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός με δήλωσή του τη Δευτέρα 8/8 θα τοποθετηθεί για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για διάγγελμα.

"Ναι" για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής και  εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνεια

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Οικονόμου, απάντησε θετικά τόσο στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών , όσο και στην εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.
«Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.
Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά», κατέληξε ο ο κ. Οικονόμου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης