Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Η αγορά εργασίας κινείται θετικά - Η ανεργία έχει μειωθεί αισθητά

Χατζηδάκης: Η αγορά εργασίας κινείται θετικά  - Η ανεργία έχει μειωθεί αισθητά

«Η ανεργία από 17,5% που ήταν το καλοκαίρι του 2019, υποχώρησε στο 12,4% » ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης

Σχετικά Άρθρα

«Η ελληνική οικονομία αντέχει και η αγορά εργασίας κινείται θετικά» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που δείχνουν ότι το ισοζύγιο της απασχόλησης ήταν θετικό τον Σεπτέμβριο, αλλά και το εννεάμηνο του 2022.
Ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97.8, τόνισε ότι η ανεργία έχει μειωθεί αισθητά και αυτό, αποτυπώνεται σε όλα τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat, αλλά και από τα στοιχεία του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».
«Η ανεργία από 17,5%, που ήταν το καλοκαίρι του 2019, υποχώρησε στο 12,4%, καταγράφοντας μείωση κατά 5,1 ποσοστιαίες μονάδες» είπε ο υπουργός Εργασίας.
Υπογράμμισε πως τα τελευταία στοιχεία καταρρίπτουν επίσης τους φόβους που υπήρχαν ότι θα παρουσιαζόταν επιβράδυνση, «καθώς μπαίνουμε προς το φθινόπωρο, λόγω της κρίσης, που βιώνουμε».
Όπως ανέφερε, «για τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον αυτό δεν ίσχυσε. Η ελληνική οικονομία αντέχει» και πρόσθεσε ότι, παρά τα υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα, αυτό αποδεικνύεται από τις επενδύσεις οι οποίες έχουν αυξηθεί, από τις εξαγωγές που έχουν εκτοξευθεί, από την ανεργία που συνεχίζει να μειώνεται, από την άνοδο του ΑΕΠ, αλλά και από την αύξηση των καταθέσεων.
Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση σπεύδει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ανακύπτουν τόσο στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης, όσο και στην αγορά.
«Αντέχουμε περισσότερο από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης