Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης: ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ επένδυσαν στον πολιτικό αφανισμό του ΠΑΣΟΚ – Δεχόμαστε διαρκώς κρούσεις επιθετικού χαρακτήρα

Κατρίνης:  ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ επένδυσαν στον πολιτικό αφανισμό του ΠΑΣΟΚ – Δεχόμαστε διαρκώς κρούσεις επιθετικού χαρακτήρα
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την αυτόνομη πορεία και την αυτοδύναμη στρατηγική του, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
«To ΠΑΣΟΚ εδώ και ένα χρόνο έχει επανειλημμένα ζητήσει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής από το 13% στο 6%, όταν στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. που ο αντίστοιχος φόρος κυμαίνεται μεταξύ 4% και 5% και μειώθηκε περαιτέρω», σημείωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.
«Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΦΠΑ στα συγκεκριμένα προϊόντα, όπως π.χ. έκανε η Ισπανία, ισχυριζόμενη πως οι μειώσεις δεν θα περάσουν στον καταναλωτή.
Η Ισπανία το έκανε, άλλες χώρες το έκαναν, η Ελλάδα όχι.
Η αλήθεια όμως είναι ότι η χώρα, με ευθύνη του αρμόδιου υπουργού κ. Γεωργιάδη, δεν ενεργοποιεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα διασφαλίζουν την εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης, από τη στιγμή που η αρμόδια υπηρεσία ελέγχων στην αγορά (ΔΙΜΕΑ) είναι διακοσμητική, επιβάλλοντας πρόστιμα μετά από ελέγχους τυχαία άραγε;) μόνο την παραμονή των εμφανίσεων του πρωθυπουργού στη Βουλή», επισήμανε ο κ. Κατρίνης μιλώντας στον ραδιοσταθμό RealFm.

Μείωση ΦΠΑ

«Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια και όσο θα παραμένει άπρακτη, τόσο το πραγματικό εισόδημα των μικρομεσαίων θα μειώνεται και το καλάθι του νοικοκυριού θα γεμίζει ολοένα και λιγότερο.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις, που θα δώσουν θα δώσουν «ανάσα» στη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους πολίτες, το εισόδημα των οποίων πλήττεται και θα πλήττεται για πολλούς ακόμη μήνες, εξαιτίας της ακριβείας και του υψηλού πληθωρισμού
Προτάσεις που περιλαμβάνουν: τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, μείωση των φόρων στα καύσιμα, μόνιμη επαναφορά του ΕΚΑΣ, ουσιαστικοί έλεγχοι στην αγορά», τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Για το πολιτικό «φλερτ» από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ


«To ΠΑΣΟΚ από το 2009 μέχρι σήμερα δέχεται διαρκώς κρούσεις-επιθετικού χαρακτήρα- τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ.
Αμφότεροι στοχοποίησαν το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και επένδυσαν στον πολιτικό αφανισμό του.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την αυτόνομη πορεία και την αυτοδύναμη στρατηγική του, καταθέτοντας με αίσθημα ευθύνης στον ελληνικό λαό συγκεκριμένες πολιτικές λύσεις και το δικό του πρόγραμμα. Μετά τη διακυβέρνηση Τσίπρα και τη σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι πολίτες μπορούν να κρίνουν αυτές τις δύο κυβερνήσεις με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που είναι προς το συμφέρον της πλειοψηφίας των πολιτών», επισήμανε ο κ. Κατρίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης