Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για Ντογιάκο: Δεν υπαγορεύουμε τις απόψεις και το ρόλο ούτε της Δικαιοσύνης ούτε των Ανεξάρτητων Αρχών

Οικονόμου για Ντογιάκο: Δεν υπαγορεύουμε τις απόψεις και το ρόλο ούτε της Δικαιοσύνης ούτε των Ανεξάρτητων Αρχών
Πόλος θεσμικότητας η κυβέρνηση, επιμένει σταθερά στη θεσμική λειτουργία των αρχών είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η κυβέρνηση δεν υπαγορεύει τις απόψεις και το ρόλο ούτε της Δικαιοσύνης ούτε των Ανεξάρτητων Αρχών διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
«Η κυβέρνηση δεν πολιτικοποιεί και δεν κομματικοποιεί το ρόλο τους» τόνισε ο κ.Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών απαντώντας σε ερώτηση για τη γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου και τις συνεχόμενες παρεμβάσεις Συνταγματολόγων που μιλούν για «σοβαρά ατοπήματα».
«Άλλοι είναι εκείνοι που πολιτικοποιούν τη λειτουργία προσεγγίζοντας πολύ τελευταία τις ανεξάρτητες αρχές.
Οι ίδιοι που πολλές φορές κατά το παρελθόν, είχαν χαρακτηρίσει τις ανεξάρτητες αρχές μπούρδες και ισχυρίζονταν δημοσίως ότι πρέπει να επιστρέψουν σε πολιτικό έλεγχο» είπε ο κ.Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «αυτοί προσεγγίζοντας στενότατα κάποιες ανεξάρτητες αρχές, προσπαθούν να μας πείσουν ότι κόπτονται για την ανεξαρτησία τους».

Πόλος θεσμικότητας

Σύμφωνα με τον κ.Οικονόμου, η κυβέρνηση είναι πόλος θεσμικότητας και επιμένει σταθερά στη θεσμική λειτουργία των αρχών.
«Η αμφισβήτηση των νόμων, η παρότρυνση σε ανυπακοή, οι επιθέσεις στους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης, πολλές φορές και στη Δικαιοσύνη την ίδια, οι θεατρινισμοί, οι μεγαλοστομίες, είναι επικίνδυνα μονοπάτια και καλό θα κάνουν, οι πολιτικοί κυρίως παράγοντες να αναλογιστούν σοβαρά τη στάση τους αυτήν» είπε ο κ.Οικονόμου.

Για συνταγματολόγους

Αναφορικά με την ανακοίνωση των 16 συνταγματολόγων, ο κ.Οικονόμου επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αντιδικήσει με την επιστημονική κοινότητα, αλλά παρακολουθεί τον διάλογο που γίνεται.
«Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών.
Παράλληλα, υπερασπίζεται τους νόμους της.
Αν αυτοί οι νόμοι κάποια στιγμή αργότερα κριθούν αντισυνταγματικοί από τα αρμόδια όργανα της συντεταγμένης Πολιτείας, είναι μια άλλης τάξεως συζήτηση.
Η Δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες Αρχές πρέπει να κάνουν απροϋπόθετα τη δουλειά τους.
Να μην τοποθετούμαστε ανάλογα με το αν οι κινήσεις τους είναι σύμφωνες με τις απόψεις μας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης