Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ειδική ρύθμιση για να βγάλει εκτός Βουλής το «κόμμα Κασιδιάρη» φέρνει η κυβέρνηση - Φοβάται τις διαρροές προς τα δεξιά

Ειδική ρύθμιση για να βγάλει εκτός Βουλής το «κόμμα Κασιδιάρη» φέρνει η κυβέρνηση - Φοβάται τις διαρροές προς τα δεξιά
Πολιτικός τυχοδιωκτισμός Μητσοτάκη...
Σχετικά Άρθρα
Νομοθετική ρύθμιση για να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου «εγκληματικές οργανώσεις» φέρνει η κυβέρνηση, με στόχο τον αποκλεισμό του «κόμματος Κασιδιάρη» από τη Βουλή.
Η νομοθετική ρύθμιση σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ενώ έχει σταλεί και στα άλλα κόμματα προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση και συμφωνία για την ψήφισή της από την εθνική αντιπροσωπεία.
Η ρύθμιση στην ουσία προβλέπει ότι ο Άρειος Πάγος, που εξετάζει αν θα μπορέσει να κατέβει ένα κόμμα στις εκλογές, όχι μόνο θα ελέγχει αν ο πρόεδρός του είναι μέλος ή έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση, κάτι που ήδη μπορεί να κάνει, άλλα ούτε θα επιτρέπει να τοποθετήσει στη θέση αυτή έναν «αχυράνθρωπο» για να ξεφύγει της εκλογικής νομοθεσίας.
Σημειώνεται ότι και η απλή πλειοψηφία είναι αρκετή για την ψήφιση της ρύθμισης, αλλά κυβερνητικός στόχος είναι να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα.
Από τη συγκεκριμένη μεθόδευση πάντως γίνεται ξεκάθαρο ότι  η κυβέρνηση Μητσοτάκη και κατ’ επέκταση η Νέα Δημοκρατία φοβάται τις μεγάλες διαρροές προς τα δεξιά της και κυρίως προς το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη.
Θα έχει ενδιαφέρον πάντως, να δούμε αν και πώς η ρύθμιση θα αποφύγει το ρητό και κατηγορηματικό γράμμα του Συντάγματος (άρθρο 51, εδάφιο 3) που λέει «O νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα».
Άρα βάσει και μόνο αυτού, αφού δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση Κασιδιάρη στο Εφετείο, μπορεί ακόμα και να θέσει και για βουλευτής.
Επίσης, ο νέος Ποινικός Κώδικας λέει για αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (εκλέγειν-εκλέγεσθαι) 5-15 έτη μόνο αν τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης