Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι συναντήσεις Μητσοτάκη στην Ιαπωνία στις 30-31/1 – Με διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο ολοκληρώνει την επίσκεψη

Οι συναντήσεις Μητσοτάκη στην Ιαπωνία στις 30-31/1 – Με διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο ολοκληρώνει την επίσκεψη
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού
Σχετικά Άρθρα
Στην Ιαπωνία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τη Δευτέρα 30/1 και την Τρίτη 31/1 θα έχει σειρά από συναντήσεις.
Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί τη Δευτέρα 30/1 με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Akishino, τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Fumio Kishida, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Hiroyυki Hosoda και με εκπροσώπους της Ιαπωνικής Επιχειρηματικής Ομοσπονδίας (KEIDANREN).
Την Τρίτη 31/1, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές, θα απευθύνει χαιρετισμό σε ελληνο-ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα και θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο.

Μητσοτάκης: Ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις

Με μια «καλημέρα από την Ιαπωνία!» ξεκίνησε την καθιερωμένη εβδομαδιαία κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας μάλιστα και τους λόγους της επίσκεψής του σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
«Τι κάνουμε εδώ; Είναι μια σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μια χώρα με την οποία ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις. Θυμίζω μόνο ότι οι θεσμικοί επενδυτές από την Ιαπωνία σταμάτησαν να επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα στα χρόνια της κρίσης λόγω της απώλειας της επενδυτικής βαθμίδας. Συνεπώς, τώρα που βρισκόμαστε ένα σκαλοπάτι πριν την ανάκτηση της, η επίσκεψη εδώ είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως θα έχει πολλές συναντήσεις, στις οποίες θα αναφερθεί εκτενώς στην επόμενη κυριακάτικη ανάρτησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης