Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πόλεμος ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την αξιωματική αντιπολίτευση - Πρωτοβουλίες Ανδρουλάκη στη Βουλή, παραφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Πόλεμος ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την αξιωματική αντιπολίτευση - Πρωτοβουλίες Ανδρουλάκη στη Βουλή, παραφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ
Mπαράζ παραφωνιών στον ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Mπαράζ παραφωνιών έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που το κόμμα προσπαθεί να ορθώσει έναν συντονισμένο προγραμματικό λόγο πριν τις εκλογές.

Γκάφα Σπίρτζη

Η πρώτη παραφωνία που εκνεύρισε ανώτατα κλιμάκια στην Κουμουνδούρου είναι τα λόγια που είπε ο Χρίστος Σπίρτζης ότι η «Δημοκρατία θα έρθει είτε με το καλό είτε με το άγριο». Ασφαλώς, αυτή η δήλωση έριξε νερό στο μύλο όσων επιχειρηματολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γυρνάει ένα είδους αντιθεσμικό αντάρτικο ή ακόμα και ενδεχομένως να αμφισβητήσει ακόμα και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ατυχής δήλωση Ξανθού

Ωστόσο, ήρθε η δήλωση σε κομματική εκδήλωση του πρώην υπουργού ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού ο οποίος είπε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα γερασμένων» και ότι δεν «βρίσκουν πρόσωπα για να τεθούν σε εκλογική μάχη». Ήταν μία ατυχής δήλωση που δεν έπρεπε να ειπωθεί, αλλά αναδεικνύει μία αλήθεια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει ανανέωση στο στελεχιακό του δυναμικό. Η δήλωση Ξανθού έρχεται σε μία στιγμή που το κόμμα προσπαθεί να πείσει ότι αποτελεί εναλλακτική λύση και την είπε ένα πρόσωπο που εκτιμά προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Γραφικότητες Φίλη

Η τρίτη δήλωση είναι αυτή του Νίκου Φίλη ο οποίος δήλωσε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να κάνουν εκπαίδευση εξ αποστάσεως τώρα που έκλεισαν τα σχολεία διότι «θα πρέπει να χαρούν το χιόνι». Η δήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και γραφική, αν δεν ήταν τραγική για έναν πρώην υπουργό, δηλαδή να αμφισβητεί την τηλεκπαίδευση στην οποία προβαίνει κάθε ευρωπαϊκό κράτος σε παρόμοιες καταστάσεις. Και δείχνει την έλλειψη προοδευτικότητας ή αλλιώς την αναχρονιστικότητα που δείχνουν μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωτοβουλίες Ανδρουλάκη στη Βουλή

Μπροστά σε αυτήν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, που απέχει από το ελληνικό κοινοβούλιο ειδικά σε κρίσιμες ψηφοφορίες και ενώ θα υπάρξουν ακόμα 30-40 μέρες κοινοβουλευτικού έργου, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να πάρει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήδη με εντολή του Νίκου Ανδρουλάκη προς τον Κώστα Σκανδαλίδη και την Ευαγγελία Λιακούλη, εξετάζονται νομικές πρωτοβουλίες σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα όπως π.χ στήριξη για την ακρίβεια αλλά και άλλα, προκειμένου να καταθέσει προτάσεις το ΠΑΣΟΚ στην Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ θα παίξει ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης

Οι παγωμένες σχέσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με τον ακτιβισμό Τσίπρα εκτός Βουλής, δημιουργεί νέα δεδομένα για το ΠΑΣΟΚ που θέλει να παίξει ρόλο θεσμικής αντιπολίτευσης. Όπως φαίνεται ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους και σε αυτό μπορεί να έχει παίξει ρόλο η επίθεση Τσαπανίδου προς το κόμμα, το οποίο από παλιά επέκρινε για την συμπεριφορά του. Ωστόσο και στο ΠΑΣΟΚ, έχουν βάλει κατά της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο δε κ. Δημήτρης Μάντζιος, στενός συνεργάτης του Ν.Ανδρουλάκη, την χαρακτήρισε θηλυκό Πολάκη.
Στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να «χωνέψουν» τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Ν.Ανδρουλάκη, ότι είναι εκβιαζόμενος διότι όντως έχει πράξει κάτι παράνομο. Μετά από αυτή την κατηγορία, έκλεισε για πάντα το ενδεχόμενο κυβερνητικής σύμπραξης. Μία εξέλιξη που εξυπηρετεί τη Νέα Δημοκρατία σε αυτή τη φάση.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης