Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ούτε μια ψήφος χαμένη στις επόμενες εκλογές – Η πιο κρίσιμη κάλπη η πρώτη

Μητσοτάκης: Ούτε μια ψήφος χαμένη στις επόμενες εκλογές – Η πιο κρίσιμη κάλπη η πρώτη
Η ΝΔ θα ξεπεράσει το 50% στις ερχόμενες εκλογές υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη στις επόμενες εκλογές υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους της ΝΔ στην Καστοριά, επισημαίνοντας πως οι πρώτες εκλογές θα είναι και οι πιο κρίσιμες.
«Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη κάλπη, αυτή θα στείλει τελικά το μήνυμα ποιος πρέπει να κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία.
Και καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες οι βασικές προεκλογικές μας εξαγγελίες υλοποιήθηκαν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα ξεπεράσει το 50% στις ερχόμενες εκλογές.
Σημειώνεται όιτ ο πρωθυπουργόςέφτασε στην Καστοριά συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα και στο κέντρο της πόλης τον υποδέχθηκαν μέλη και φίλοι της ΝΔ. "Εδώ σπάμε ρεκόρ στις εκλογές, αλλά τώρα θέλω να κάνουμε νέο ρεκόρ", είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους πολίτες.

Πυρά στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι επιλέγει το δρόμο του διχασμού και είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει.
«Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση αυτή η προεκλογική περίοδος, ενόψει των εκλογών της άνοιξης, να αναλωθεί σε μία κοκορομαχία, σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και λάσπης που τελικά πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρει τους πολίτες.
Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει αυτό το δρόμο θα την αφήσουμε μόνη της.
Εμείς θα μιλάμε για το μέλλον, θα λέμε στους πολίτες ότι προσπαθήσαμε, πετύχαμε πολλά, αλλά μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.
Θα μιλάμε για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 2030 σε κάθε περιφέρεια.
Θα αντιπαρατεθούμε και θα δούμε ποιος έχει πραγματικά σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο και ποιος θέλει μόνιμα να μας επιστρέφει σε διχασμούς» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Δεν έχουν όραμα

«Αυτοί οι οποίοι πολώνουν και διχάζουν είναι αυτοί που δεν έχουν να σας πουν απολύτως τίποτα για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε.
Ούτε σχέδια για το μέλλον έχουν, ούτε όραμα για την Ελλάδα έχουν, ούτε μπορούν να φανταστούν μία Ελλάδα ισχυρή με αυτοπεποίθηση που θα στέκεται πρωταγωνίστρια σε όλες τις σημαντικές εξελίξεις οι οποίες λαμβάνουν σήμερα χώρα στην Ευρώπη.
Τίποτε από αυτά τα οποία πετύχαμε δεν είναι δεδομένο.
Μπορούμε πολύ εύκολα να φανταστούμε ότι άλλη κυβέρνηση όλα αυτά τα οποία πετύχαμε θα τα ανέτρεπε και θα γυρνούσαμε πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε μία και καλή.
Δεν θα το επιτρέψουμε.
Αυτοδύναμη Ελλάδα ισοδυναμεί με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.
Αυτός είναι ο στόχος μας, θα τον πετύχουμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
mitsotakis-kastoria.JPG
Περαιτέρω, σημείωσε ότι ο νομός Καστοριάς θα έχει σημαντικό μερίδιο στα αναπτυξιακά έργα στη Δυτική Μακεδονία και έκανε ειδική αναφορά στην σήραγγα Κλεισούρας ( ενώνει την Καστοριά με την Πτολεμαϊδα), λέγοντας πως η πρώτη υπογραφή για την κατασκευή της μπήκε πριν 30 χρόνια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και θα υλοποιηθεί τώρα.

Μέσα στην εβδομάδα οι εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι πάντα δίπλα στους πολίτες και ειδικά στους πιο αδύναμους.

Για Τουρκία

Κάνοντας αναφορά στην Τουρκία και τους πρόσφατους σεισμούς, υπογράμμισε πως "απέναντι στη φίλη Τουρκία εμείς ήμασταν οι πρώτοι πού τείναμε χείρα φιλίας όταν χτυπήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό, γιατί αυτό επιτάσσουν τελικά οι σχέσεις καλής γειτονίας".

Στο εργοτάξιο της νέας Σήραγγας Κλεισούρας


Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εργοτάξιο της νέας Σήραγγας Κλεισούρας, στη Βέργα Καστοριάς, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον Υφυπουργό Υποδομών, Γ. Καραγιάννη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΚΤΩΡ», Γ. Συριανό.
Το έργο, που ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Καστοριάς, της Εορδαίας και του Αμύνταιου, αφορά στην κατασκευή της νέας Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας, μήκους 10,4 χιλιομέτρων, στο τμήμα από το ρέμα Κώτουρη έως τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Το έργο περιλαμβάνει το κομβικό τμήμα της Σήραγγας Κλεισούρας, μήκους 1,36 χιλιομέτρων, τέσσερις ανισόπεδες διαβάσεις, μία γέφυρα και άλλες επιμέρους παρεμβάσεις.
Ο νέος άξονας, συνολικού προϋπολογισμού 71 εκατομμυρίων ευρώ, θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια και τις ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις, βελτιώνοντας ουσιαστικά τις συνδέσεις ανάμεσα στις πόλεις της περιοχής και μειώνοντας τη διάρκεια και το κόστος των διαδρομών.
Το τεχνικό έργο συμβασιοποιήθηκε τον Οκτώβριο και εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία προς τα τέλη του 2025.
kastoria2.JPG
Σημειώνεται ότι τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στ. Καλαφάτης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών και βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Μ. Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές Γ. Καραγιάννης, οι βουλευτές Κοζάνης της ΝΔ, Στ. Κωνσταντινίδης, Π. Βρυζίδου και Γ.Αμανατίδης, ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, Ζ. Τζηκαλάγιας, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ, Γ. Αντωνιάδης, η Γενική Γραμματέας Υποδομών Μ. Γεράρδη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης και η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μ. Αντωνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης