Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Επιτομή του «πολιτικού φαρισαϊσμού» η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των πλειστηριασμών

Οικονόμου: Επιτομή του «πολιτικού φαρισαϊσμού» η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των πλειστηριασμών
"Μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές η κυβέρνηση θα κάνει την δουλειά της, προκειμένου να αντέξουν οι πολίτες την πίεση των εξωγενών κρίσεων", τόνισε ο Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού, ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μας για την απώλεια του Βουλευτή Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού, ενός ανθρώπου που με μαχητικότητα και ευπρέπεια υπηρέτησε τους συμπολίτες του και το κόμμα του. Να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Για πλειστηριασμούς

Στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο θέμα των πλειστηριασμών , υπογραμμίζοντας ότι «η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επιβεβαιώνει τον νόμο 4354/2015, νόμο που ψηφίστηκε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός της χώρας, έγινε αφορμή προκειμένου να υπάρξει για μια ακόμα φορά πολιτική σπέκουλα για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και των πλειστηριασμών».
Εξήγησε προς καλύτερη κατανόηση του θέματος πως απαιτείται πρώτον «μια ψύχραιμη, ειλικρινής και τεκμηριωμένη αποτίμηση του δικού μας έργου δηλαδή των μέτρων που πήραμε για την αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος του ιδιωτικού χρέους αλλά και τη στήριξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας. Συμπολιτών μας που κινδυνεύουν να χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία και ιδιαίτερα την πρώτη τους κατοικία» και δεύτερον, η «ανάδειξη της υποκρισίας και του λαϊκισμού από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο πρόεδρός του ο κ. Τσίπρας».
Αφού ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει θεσπίσει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των πλέον ευάλωτων οφειλετών για την αποφυγή αναγκαστικών μέτρων, ανάμεσα στα οποία και οι πλειστηριασμοί, όπως η υλοποίηση του προγράμματος «Ηρακλής», το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της αφερεγγυόητας , ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός, έκανε αναφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. καταλογίζοντάς του αντιμετώπιση με όρους προπαγάνδας, με όρους εντυπώσεων με σκοπό την καπηλεία των αισθημάτων των πολιτών.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα το αντιμετωπίζει με όρους προπαγάνδας, με όρους εντυπώσεων, με σκοπό την καπηλεία των αισθημάτων των πολιτών. Η στάση του στο συγκεκριμένο θέμα είναι η επιτομή του «πολιτικού φαρισαϊσμού» όχι επειδή το λέμε εμείς, θα το αναδείξουμε με βάση τις πολιτικές και τις επιλογές του κατά τη διάρκεια που ήταν στην Κυβέρνηση», συμπλήρωσε.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι στο διάστημα που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ οι πλειστηριασμοί ξεπέρασαν τους 30.000 και «τα κοράκια για τα οποία μιλάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς την περίοδο εκείνη ήταν περιστέρια», ο νόμος (4346/2015) θέσπισε την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από το Φεβρουάριο του 2019 με υπογραφή του τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2017 θεσμοθέτησε τους πλειστηριασμούς στο να γίνονται ηλεκτρονικά και να διευκολύνει τους δανειστές, εισήγαγε τον νόμο πώλησης των δανείων σε funds.
«Συμπερασματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε ένα αναποτελεσματικό πρόγραμμα παροχής κρατικής επιδότησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, παρέδωσε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το ιδιωτικό χρέος σε ύψος που υπερέβαινε τα 238 δισ. ευρώ, ενώ τα «κόκκινα» δάνεια ήταν στο επίπεδο του 43,5% του συνόλου των δανείων στο τραπεζικό σύστημα. Με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε τους δανειολήπτες επί ξύλου κρεμάμενους, αφού πρώτα τους δημιούργησε την αίσθηση πλήρους απαλλαγής από όλα τα χρέη τους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία

Στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, το ν/σ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία.
Όπως ανέφερε, «πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία που έρχεται να συμπληρώσει υφιστάμενες δράσεις και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου σε αυτή την κατεύθυνση, όπως ο διπλασιασμός ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, ο σύμβουλος σχολικής ζωής, η εισαγωγή σχετικών θεματικών στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και των νέων προγραμμάτων σπουδών, η ενίσχυση υποστηρικτικών θεσμών και μια σειρά από άλλα».

Μεταρρύθμιση στο καθεστώς επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Ακόμη, αναφέρθηκε στο πόρισμα της διϋπουργικής επιτροπής βάσει του οποίου η κυβέρνηση προχωρά στην αύξηση και την επέκταση σε επιπλέον ειδικότητες του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι αρχικά, η επέκταση και η αύξηση γίνεται για τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας και στο Πυροσβεστικό Σώμα, με την υπογραφή των δύο πρώτων ΚΥΑ.

Για Τουρκία

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Ελλάδος στην τραγωδία στην Τουρκία, σημείωσε πως «είναι αυτονόητη και χωρίς υστεροβουλία, ήταν αυτή που επιβάλει το ανθρωπιστικό καθήκον».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί καθώς υπάρχει τεράστια ανάγκη για υγειονομικό υλικό και ρουχισμό. Η στάση μας αυτή αναδεικνύει αυτό, που λέμε εδώ και καιρό ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό. Η μόνη μας διαφορά με την Τουρκία μπορεί να διευθετηθεί επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας, αλλά και ανυποχώρητη στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων».
Ερωτηθείς για πιθανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον R.T. Erdogan ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι πάντοτε η χώρα είναι ανοιχτή σε τέτοιου είδους εξελίξεις.

Περί εκλογών

«Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της 4ετίας και παραμένουμε συνεπείς σε αυτό. Λίγες εβδομάδες πριν ή μετά δεν αλλάζουν την ουσία της δέσμευσης. Μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές η κυβέρνηση θα κάνει την δουλειά της, προκειμένου να αντέξουν οι πολίτες την πίεση των εξωγενών κρίσεων. Όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει την ημερομηνία των εκλογών, οι πρώτοι που θα το μάθετε θα είστε εσείς» είπε ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις.
Ακόμη, στη σκιά της χθεσινής προαναγγελίας του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, για θετικές ειδήσεις για τους συνταξιούχους που δεν έχουν δει αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δυνατότητα, ώστε να μην αφήνει κανένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας απροστάτευτο. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν κλείνει τα μάτια στις ανάγκες των πολιτών, ζυγίζει τα δεδομένα κα όταν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας παρεμβαίνει. Δεν μιλάμε για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, αυτό δεν μπορεί να γίνει, ο πρωθυπουργός θα κάνει σύντομα τις σχετικές ανακοινώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης